Print this page
Понеделник, 18 Април 2011 12:00

Nissan изкарва Nismo Leaf RC на автошоуто в Ню Йорк

От

Това e Nissan LEAF Nismo RC, състезателен вариант на електрическия Nissan LEAF, който (Nismo RC) ще бъде показан на автошоуто Ню Йорк 2001.

Nissan LEAF Nismo RC (съкратено от Racing Competition) e със 17 см по-широк и 35 см по-нисък от заводския Nissan LEAF. Клиренсът е сведен до 6 см, в сравнение с 16 см за стандартния LEAF и с тегло от 938 кг, състезателната кола тежи с около 40% по-малко от обикновената.

LEAF Nismo RC е разработен и конструиран като истинска състезателна машина, като се започне от изцяло карбоновия монокок.

Състоящата се от три части кола включва сваляеми предна и задна секции, фиксирани прозорци, LED фарове и стопове, както и контролирано от пилота задно крило. Базиран на уникалния външен дизайн на стандартния Nissan LEAF, двувратият състезател е изработен от глобалния дизайнерски център на Nissan в Япония. Специална четирислойна перлено бяла боя със сини NISMO/Zero Emission графики завършва екстериора.

Форматът на Nismo RC е коренно различен от този на "гражданския" седан, при който батерията, електрическият мотор и инверторът седят по средата. Със задвижване на задните колела, "електрическият спортист" е антипод на предното предаване на обикновения Nissan LEAF. Nismo RC разполага и с окачване с по два носача отпред и отзад, а пилотът може да разпределя спирачното усилия. "Търкалянето" е поверено на 18" джанти с 6 лъча и P225/40R18 Bridgestone състезателни гуми.

Както е заводската версия на Nissan LEAF, Nismo RC се захранва от литиево-йонна батерия, съставена от 48 компактни модул и светкавично реагиращ 80кВ AC синхронен мотор, който генерира мощност от 107 конски сили и 280 Нм въртящ момент. Може да се зареди до 80% от пълния си капацитет за около 30 минути с помощта на порт за бързо зареждане, разположен в задната престилка. И най-важното - Nismo RC няма ауспух, не отделя вредни емисии при шофиране и е безшумен.

В предварителните тестове Nismo RC е дал 6.85 секунди време в теста от 0-100 км/ч, с максимална скорост от 153 км/ч и състезателно време от около 20 минути.

Все още не разполагаме с видео, но когато такова се появи ще го добавим...

Прочетено 1551 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:30
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.