Print this page
Понеделник, 16 Май 2011 16:00

Електрическият Nissan Leaf се насочва и към Испания

От
Nissan Leaf вече ще може да се поръчва и в Испания

Вчера Nissan започна да приема поръчки за електрическия Nissan LEAF и в Испания, което ще направи испанците следващите клиенти на спечелилия приза Кола на годината 2011 електромобил...

На цена от €29,950 с включените от правителството отстъпки, Nissan LEAF ще бъде на цената на подобно оборудван дизелов или хибриден автомобил. Цената включва батерията, която идва с пет-години/100,000 км гаранция...

За да стане електрическото придвижване още по-достъпно за индивидуалните потребители в Испания, компактният фамилен хечбек ще се предлава и на лизинг. Например, с депозит от €4,500, Nissan LEAF ще се предлага за по-малко 500€ на месец за три години. След този период, клиентите ще имат опцияда задържат колата с финално плащане от около €12,600, да я заменят за нова или да я върнат на Nissan.

"Изцяло електрическията Nissan LEAF е първата масово произвеждана електрическа кола от голям автопроизводител и първата електрическа C-сегмент кола достъпна в Испания. Nissan LEAF стартира нова ера на мобилност в нашата страна и демонстрира ангажимента на Nissan към околната среда и новите технологии", обяви Мануел де ла Гуардия, управляващ директор на Nissan Iberia, по време на прес конференция в първия ден на Barcelona International Motor Show.

За да направят резервация за Nissan LEAF, испанските клиенти просто трябва да отидат на испанския сайт на Nissan - http://www.nissan.es/ - да конфигурират своята кола и да я поръчат. Бързият и лесен процес изисква изцяло възстановим депозит от €300, а зявките през интернет ще имат приоритет при старта на доставките през септември.

Nissan LEAF, който наскоро излезе на пазара в Япония, САЩ и Европа, е най-достъпната изцяло електрическа фамилна кола в света и първият електромобил, който печели така желаната награда Европейска кола на годината, както и Световна кола на годината. LEAF може да измине до 175 км между две зареждания на батерията, документирано с тестове по New European Driving Cycle (NEDC).

Доставки на колата вече има във Великобритания, Холандия, Ирландия и Португалия. Заявки се приемат вече и в Швейцария и Франция, където скоро се очакват и първи доставки.

Петместният електрически хечбек се задвижва от разработен от NIssan електрически мотор и инвертор в предната част на колата, който задвижва предните колела. AC моторът има 80 кВ мощност и разполага с въртящ момент от 280 Нм, достатъчни за максимална скорост от 145 км/ч.

Колата си има климатик, навигация, паркинг камера, куплунг за бързо зареждане и CARWINGS, усъвършенствана бордова IT телематична система. Иновативната свързаност позволява задаване на зарядни фунцкии за наблюдение на текущото състояние на заряд и оставащия капацитет на батерията, както и загряване или охлаждане на интериора на колата от разстояние чрез смартфон или компютър.

Разходите по поддръжка на Nissan LEAF са прилично ниски: около €1.9 на 100 км в испания, в сравнение с около €7 за подобно оборудвана дизелова фамилна кола.

Колата ще бъде показана на щанда на Nissan на Barcelona International Motor Show от 14 до 22 май заедно с Nissan ESFLOW, 100% електрически спортен концепт.

[Източник: EVnews]

Прочетено 1818 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 22:06
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.