Print this page
Петък, 20 Май 2011 09:00

GM увеличава производството на Chevrolet Volt до 60,000 през 2012

От
GM ще увеличава производството на Volt

Първият електромобил на GM с удължен пробег може да измине 60 км в електрически режим и 600 км с помощта на зареждащ батерията му бензинов генератор, се продава от миналия декември в САЩ, но засиленото търсене принуди GM да разшири националните производствени планове за края на тази година. В допълнение към модела на американския пазар, GM планира да започне продажбата на Volt и на европейския му близнак Opel Ampera в Канада, Китай и Европа до края на тази година.

Търсенето е толкова голямо, че GM ще стопира производствената линия на Volt в продължение на четири седмици през юни, за да инсталира подобрения в производствените машини. Временното затваряне на фабриката ще се отрази на Chevrolet Malibu - средно голям седан, произвеждан заедно с Volt, на същата производствена линия. Този модел също се очаква да получи увеличение на производството, след като фабриката получи "ъпгрейд" за изработването на силно търсените по-икономични модели при тези високи цени на горивата.

След модернизация, фабриката на GM ще увеличи капацитета си
След модернизация, фабриката на GM ще увеличи капацитета си

Въпреки че модернизацията в крайна сметка ще бъде добра новина за тези, които са в списъка на чакащите за Volt 2011, предстоящото затваряне в комбинация с идеята за осигуряване на голям брой демонстрационни коли за местните представителства, ще създаде недостиг на модела за частните купувачи. Затруднението обаче ще бъде краткотрайно и GM обещава, че ще успее да произведе 16 000 броя Volt до края на тази година и че през 2012 г. ще вдигне производството до 60,000 коли от модела, от които 45 000 бр, ще са за вътрешния пазар на САЩ

Ние пък очакваме да видим, пипнем, а по възможност и да тестваме Opel Ampera по време на автосалона в София през юни, където се надяваме да се сдобием с повече информация за първите доставки на колата в България.

[Източник: GM]

Прочетено 1033 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 21:35
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.