Print this page
Четвъртък, 16 Юни 2011 17:50

Нови тестове за електрическия Volkswagen Golf

От
Електро версията на Volkswagen Golf ще претърпи нови тестове

Volkswagen AG започна доставки на втората партида тестови електромобили Golf blue-e-motion на клиенти в Германия. От общо 80 тестови коли, 53 ще отидат в Берлин, а останалите ще бъдат изпратени в Хановер и Волфсбург.

Електро голфчетата ще бъдат разпределени сред компании, обществени органи и частни лица, като повечето от колите в Берлин ще отидат в корпоративни ръце, тъй като VW вижда този сегмент като най-голям пазар за бъдещите електромобили.

Сред компаниите, включени е теста (очаквано) са Coca Cola AG, Continental AG, Deutsche Bahn AG и Deutsche Telekom AG...

Golf като Golf... aма електрически
Golf като Golf... aма електрически

'Golf blue-e-motion паркът се състои от 80 коли в Германия и е важна отправна точка в нашите планове за развитие на електрическата мобилност. Тестовете с тези електромобили ще ни позволят да преценим всички технически детайли, ежедневната възможност за управление и потребителските изисквания на този етап'', според Рудолф Кребс, шеф на електро направлението на Volkswagen. Според VW, хората, тестващи тези електромобили ще могат да контролират колите чрез специално i-Phone приложение и да получават помощ от специален уебсайт и оперативен център.

Продажбите на VW електромобили

Golf ще бъде вторият от три електромобили, които ще влязат в продажба през 2013 г., след Up blue-e-motion и преди Jetta blue-e-motion. Към тях същата година ще се присъедини и електро версия на Lavida за китайския пазар.

Електрическият Golf развива мощност от 115 кс и ускорява от 0-100 км/ч за 11.8 секунди, с максимална скорост от 139 км/ч. Според VW, пробегът на Golf с едно зареждане на батериите е над 140 километра.

Наскоро германското правителство обяви, че ще похарчи €1 милиард за разработка и развитие на електромобили, с цел до 2020 г. по улиците на страната да се движат 1 милион електрически коли.

[Източник: Automotive News]
Прочетено 2026 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 17:09
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.