Print this page
Неделя, 03 Юли 2011 14:00

В Англия Chevrolet Volt ще се продава на цена от ?28,545

От
Малко над 60.000 лв ще струва електромобилът в Англия

Очаква се, следващата година Chevrolet Volt да бъде пуснат в продажба в Англия, на цена от 28 545 паунда (61.650 лв), след прилагане на ?5,000 (10.800 лв) държавната субсидия за електрически превозни средства (реалната цена е 33 545 паунда), обяви американската компания.

Chevy Volt има 'електрически' пробег от 50 до 80 километра - в зависимост от терена и условията на движение, след което се разчита на бензинов генератор.

За разлика от конвенционалните хибриди, при Volt - известен като EREV, електромобил с удължен пробег - електромоторът директно задвижва колелата. Бензиновият двигател е там, за да се избегне проблема с изчерпването на батерията, което, според Chevrolet елиминира страха от "проблема с дистанцията" от страна на потребителите на други електрически превозни средства, зависещи от ограничен пробег и инфраструктурата за зареждане.

Въпреки това, за по-кратки пътувания, на шофьорите няма да се налага да сипват бензин в колата, тъй като Volt покрива гореспоменатите разстояние на ток и има нужда от гориво само за дълги пътувания.

Технологията на Volt спечели множество награди в САЩ, където бе коронясан - всъщност за Северна Америка - за Автомобил на годината, както и бурни аплодисменти от големи имена като Motor Trend и Automobile Magazine.

Chevrolet избра да обяви цените за Великобритания на Volt, (който ще бъде представен в автосалоните с характерната за Острова дясна дирекция) през пролетта на 2012 г. на Фестивала на скоростта в Гудууд, където американският производител отбеляза своя вековен юбилей.

"Искахме да запазим вековното развитие и да съчетаем напредъка с нашата визия за следващия век", коментира управляващият директор на Chevrolet Великобритания, Марк Тери. "Говорим за повече повече от визия - това е реалност."

"Chevy Volt е един наистина невероятен автомобил - първата по рода си кола, с възможност за нулеви вредни емисии, без компромис относно електрическия пробег. Може да го използвате за отиване на работа и обратно през седмицата, без изобщо да ползвате гориво, но също така е един електромобил, който с който може да идете на семейна почивка. Никога няма да имате притеснения, че изтощената батерията ще ви остави на пътя."

Всички електромобили Volt за Великобритания, ще бъдат с кожен салон като стандартно оборудване, макар това да не е задължително любимата ни 'екстра' предвид 'приятното' залепване и хубавото подмокряне, което може да ви осигури в горещите летни дни въпреки климатика.

Малко странно е и решението на GM да продава Chevrolet Volt в Европа, за чийто пазар е специфично предназначен Opel Ampera и предстои да видим коя от двете коли ще реализира повече продажби и у нас. Chevrolet отдава не е непозната и екзотична марка в България, но думичката Opel като че ли има доста повече почва у нас...

chevrolet-volt-2011 chevrolet-volt-2011-1 chevrolet-volt-2011-2 chevrolet-volt-2011-3 chevrolet-volt-2011-4 chevrolet-volt-2011-5 chevrolet-volt-2011-7 chevrolet-volt-2011-8 chevrolet-volt-2011-9 chevrolet-volt-2011-90 chevrolet-volt-2011-91 chevrolet-volt-2011-92

[Източник: Thegreencarwebsite]

[Снимки: Autoblog]

Прочетено 1929 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 13:07
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.