Print this page
Четвъртък, 01 Септември 2011 11:34

Skoda Octavia Green E Line – производството започва

От
Skoda Octavia с електро задвижване - производството и тестовете започват

По време на автошоуто в Париж през 2010 г., ?koda показа Green E Line - модел, базиран на Octavia Combi, чиито тестове компанията ще използва за разработка и скорошен пазарен старт на своята зареждаема електрическа хибридна серия. Засега става дума за наистина малък тест, с предвидени 10 коли, които ще тръгнат по пътищата тази есен...

?koda Green E Line е оборудвана със система за предупреждение на пешеходци, която се активира автоматично при скорост под 40 км/ч.

"Мобилността без емисии е една от нашите ключови цели за бъдещето и аз смятам, че електромобилите са правилното решение в отговор на постоянно завишаваните изисквания за намаляване на вредните емисии и нуждата от устойчиво развитие на автомобилната индустрия", коментира развитието на новия модел Д-р Екхард Щолц, Член на борда борда на директорите на ?KODA Auto по техническото развитие.

В техническо отношение, ?koda Green E Line се задвижва с 60 кВ електромотор с пикова мощност 85 кВ (115 кс) и въртящ момент от 270 Нм. Това е достатъчно за ускорение от 0-100 км/ч в рамките на 12 секунди и максимална скорост, ограничена до 135 км/ч, което си е 'ограничено', но нали говорим за Green E Line, и явно от ?koda са преценили, че за момента това са оптималните параметри за тестовия модел.

Другият важен показател, който би трябвало да интересува живо всеки потенциален клиент е пробегът - 150 км, осигурени от 26.5 кВтч батерия. Това е сравнимо с показателя на Nissan LEAF и е стандартна възможност за сегашните електромобили - по-скоро го приемаме за нормална стъпка към едно бъдещо подобрение.

Като част от VW концерна ?koda неминуемо 'поддържа тона', но с насоката на общата корпоративна политика очакваме по-сериозно електро направление в продуктите на компанията от 2013 г. Дотогава, ще събираме данни от тестовете и ще се подготвяме за своя избор сред все по-населващия се бъдещ електромобилен пазар.

[От: Tech Vehi]

Прочетено 1602 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 11:53
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.