Print this page
Вторник, 13 Септември 2011 11:26

Renault – електрическата баничарка първа при роботите

От
Renault Kangoo Z.E. влиза в производство

Renault е първата авто марка, която представя пълна гама от различни класове електромобили и бидейки достатъчно популярна у нас, е нормално да се интересуваме живо от пазарните реализации на електрическите модели на френската компания. Това е повод да ви кажем, че първи при роботите ще влезе доста разпространеният в България Kangoo, който в електромобилен вариант получава буквичките Z.E. към своето ими. Иначе казано тази седмица Renault Kangoo Z.E. влиза в производство във фирмената фабрика в Мобьож, а тази новина обяви вчера не кой да е, а френският министър на индустрията, енергетиката и цифровите технологии Ерик Бесон, разбира се в компанията на изпълнителния директор на Renault-Nissan - Карлос Гон...

В разговор с Renault България вчера не получихме конкретна информация кога можем да очакваме първите (каквито и да е) електромобили на марката в България, но ако това ще ви помогне да се ориентирате, в Англия например, базовата цена на Kangoo Z.E е ?16,990, а към това трябва да добавите лизинга на батерията на стойност ?60 месечно.

В настоящата затруднена икономическа обстановка идва и друга добра новина - Карлос Гон потвърди, че почти 100 работника ще бъдат наети на работа във фабриката през 2011 г., за да помагат в производството на електрическото Kangoo Z.E.

Всъщност, първият Kangoo Z.E. слезе от поточната линия на 22 септември 2010, след което до края на миналата година са произведени още 68 броя, към които до края на юли 2011 г. прибавяме още 281, всичките са пилотни проекти и тестови цели във Франция (като например {tooltip}SAVE{end-link}Seine Aval Vehicle ?lectrique{enf-tooltip} проекта).

Напомняме ви, че към Kangoo Z.E. през 2012 г. (то у нас ще са всичките тогава) ще се присъединят електрическите Fluence Z.E., ZOE Z.E. и Twizy Z.E., а ние ще продължим редовно да се информираме за българските премиери на моделите и ще ви информираме своевременно.

[От: Thegreencarwebsite]

Прочетено 2127 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 11:37
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.