Print this page
Сряда, 16 Ноември 2011 14:14

За AMG електрическата мобилност започва с SLS E-Cell

От
Схема на електрическия SLS AMG E-Cell

Напреварата за навлизане на пазара на възродената електрическа мобилност е в ход и конкуренцията върши добра работа, стимулирайки автопроизводителите за адаптиране на новите технологии. По отношение на електромобилите в тези начални статии на разпространение доста компании залагат на по-спортните, но и по-скъпи разработки, макар че е въпрос на време повечето, ако не всички авто концерни, да предложат пълна гама от електрически превозни средства в различните класове, както това (още сега) прави Renault. В тази статия обаче става дума за Mercedes-Benz, която макар привидно да изостава от другите големи германски играчи в електромобилно отношение едва ли ще се остави да бъде задмината така лесно. Няма да е лесно и задминаването на електрическия SLS E-Cell, дело на AMG, който всеки с възможност да си купи такава кола ще може да кара от края на следващата година...

Mercedes ще започне да приема поръчки за SLS AMG E-Cell към средата на 2012 г., а тест драйв и продажби се очакват по това време следващата година и в началото на 2013 г. Ола Келениус, председател на управителния борд на Mercedes-Benz AMG, казва, че разработката на изцяло електрическата кола със задвижване на четирите колела върви с пълна пара, макар че официални технически данни (най-вече по отношение на теглото) все още не са оповестени. Келениус обаче е убедена, че въпреки допълнителното тегло на литиево-йонните батерии, които са поместени в карданния тунел, производителността ще бъде на изключително ниво, особено със способността на AMG да контролира независимо въртящия момент при всяко колело чрез четирите електромотора.

Но SLS AMG E-Cell е само първата стъпка – макар че това е огромна крачка напред за компанията. Електрическите задвижващи системи и използването на {tooltip}KERS{end-link}Kinetic Energy Recovery System{end-tooltip} система ще бъдат част от бъдещите продукти на AMG, въпреки че на този етап Келениус не казва в кои модели ще бъдат вграждани новите технологии. "Трябва да разглеждаме всички варианти", казва Келениус на колегите от Autoblog Green и добавям че използването на алтернативни задвижващи системи е търсене на перферкната производителност ще бъде ключово за AMG в бъдеще.

У нас има сериозно количество AMG варианти на какви ли не Mercedes-Benz модели и сме убедени, че купувачи за електрическия SLS AMG E-Cell няма да липсват. Цената? Като му дойде времето, ще я разберем Wink.

[От: Autoblog Green]

Прочетено 1605 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 09:31
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.