Print this page
Понеделник, 13 Февруари 2012 13:00

VW Golf TwinDrive вече по улиците на Европа

От
Електромобил с удължен пробег на базата на Golf VI, представи Volkwagen

Един от най-продаваните автомобили изобщо, с модел особено популярен и любим у нас, вече ще се предлага и с технологията Twin Drive - електромобил с удължен пробег. Разработената и представена в началото на миналата година технология на Volkswagen, все още не е масово въведена в производствените модели на концерна, макар че вече е изпитана при някои превозни средства на групата - Leon TwinDrive, Tex TwinDrive.

След изказването на шефа на Volkswagen - Мартин Винтеркорн миналия май, в което той обяви представянето на серия зареждаеми хибриди на VW през 2013-2014г., както и стартирането на експерименталните 20 бр. Golf Variant TwinDrive, сега научаваме, че прототипи, базирани на три-вратото купе на Golf VI със системата TwinDrive,  вече са 'на пътя'.

Технологията TwinDrive включва бензинов двигател (който може да се използва като генератор), съчетан с електрически мотор.

В прототипа на Golf TwinDrive, това е 1.4 TSI бензинов двигател, комбиниран с 80кВ електрически мотор, отделящи вредни емисии, едва 46г/км и разход на гориво, сравним с 1.66л/100км! На електричество, колата изминава петдесетина километра.

Комбинирайки се, двата мотора - електрически и бензинов, ще осигуряват почти хиляда км пробег
Комбинирайки се, двата мотора - електрически и бензинов, ще осигуряват почти хиляда км пробег

За общия пробег на Golf-а - въпреки че капацитета на батерията не е обявен до момента, бяха представени данни от тестове, проведени в Берлин:

Golf TwinDrive се задвижва със 115 кс (600 Нм) електромотор, захранван с електроенергия от 13,2 кВтч батерия, осигуряваща пробег от петдесет и седем километра, а след изчерпване на нейния заряд се включва 1.4TSI двигател / генератор, който добавя до 900 км пробег.

Без да е официално потвърдено, вероятно е този прототип да бъде представен на автомобилното изложение в Женева 2012, което стартира след две седмици.

Може би, в Женева през март, ще бъде представен и Golf TwinDrive
Може би в Женева през март ще бъде представен и Golf TwinDrive

В допълнение към тази хибридна версия, от производителя обявиха, че през 2013г. може да очакваме Golf Blue-e-MOTION, който е изцяло електрически. И за хибрида, и за електромобила сме сигурни, че в България ще бъдат много популярни и добре приетиCool.

eCars.bg

Прочетено 1937 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:49
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.