Print this page
Четвъртък, 12 Юли 2012 14:32

Кросов електро мотоциклет от KTM - сега тестове, скоро продажби

От
ktm elektricheski krosov motociklet Freeride E

Докато отвъд океана Brammo и ZERO Motorcycles създават модел след модел електрически мотоциклети и ги предлагат на пазара, на нас в Европа са ни познати други марки. Brammo се ориентира и към производство в Унгария, но в България сме много по на ти с марки като KTM. Австрийците показаха електрическа триколка по време на Автосалон Франкфурт 2011 с намерения за производство в сериозни обеми, но отдавна обещавания от тях електрически кросов мотоциклет все още не се материализира. Всъщност развитие има и от компанията твърдят, че наистина са почти готови с новия модел, за който вече има и технически данни...

KTM Freeride E визитка
Мощност 7.5 кВ
Пикова мощност 22 кВ
Въртящ момент 42 Нм
Зареждане 90 мин
Офроуд яздене 1 час
Батерия Li-ion 300V
Тегло 95 кг

KTM свързваме също така най-вече с кросовите мотори и затова Freeride E е теоретично подготвен да се справя и в най-тежки офроуд условия. Хм, само се опитваме да си представим мотокрос състезание без типичния невероятен шум и пелена от пушек - това ще бъде супер интересна гледка и преживяване. От KTM не правят компромиси и за да не остане човек някъде по трасето или на някой път без енергия, има допълнителни батерии, които може да се заявят при покупката. Офроуд употреба? Мда, всичко (батерии, електромотор, силова електроника) ще да е супер изолирано срещу обилните кални бани и водни атаки.

Тази работа с тихия мотокрос направо ме обзема - когато ходя на вилата събота или неделя, наоколо по баирите бръмчат разни момчета с кросови мотори, които минават и по улицата отпред, а шумът съм убеден си представяте идеално какъв е. Отдавна си мечтая някой да започне да прави електро кросови мотори и разбира се те да започнат да се продават, да станат търсена стока, че младежите (и не само) пак да си карат, но да не тормозят открадналите от градския шум малко време за почивка виладжии Laughing.

Но поне по линия на KTM, изглежда се приближаваме все повече към това, защото първите бройки от новия електро кросов мотор са вече готови, само дето никой не може да ги купи още. Причината е в това, че те (няколкостотин парчета) трябва да бъдат обилно тествани в централата на KTM. Всъщност, от юни компанията дори набира местни хора за тестовете и когато бъде постигнато ниво, което отговаря на изискванията, Freeride E ще бъде пуснат в продажба, което по план трябва да стане през 2013 г. Е, точно с този мотор няма да може да се движите по улиците, но през 2014 г. ще има и такава версия. Остава само да видим официалните анонси, че да е всичко тип-топ Wink.

eCars.bg

Прочетено 11410 пъти Последна корекция Четвъртък, 12 Юли 2012 17:59
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.