Print this page
Неделя, 15 Юли 2012 20:05

Nissan LEAF в авто(електро)парка на полицията в Португалия

От
Португалия отново е дейна в електромобилното популяризиране - полицията щади въздуха с 8 бр. Nissan LEAF в редиците си

Вчера 'постнахме' на Facebook-страницата ни първата снимка, която бе разпространена от Nissan в мрежата, по случай факта че 8 броя от електрическия LEAF, са официално 'назначени' на работа в полицията на Португалия. Португалската полиция вдига нивото си, дава отличен пример... и ще се оглежда за контакти (електрически, не социални).

Осемте Nissan Leaf полицейски коли ще подпомагат португалската PSP (Pol?cia де Seguran?a Publica– силите за обществена сигурност, които отговарят за реда в големите градски райони на страната.

Многократно награждавания електромобил с нулеви вредни емисии, ще се използва главно като част от местната програма 'Безопасно училище' на PSP, но със сини светлини, сирени и ясни маркировки "Pol?cia", по всяко време LEAF ще изпълнява и стандартни патрулни задължения.

Nissan Leaf бе избран от PSP като част от стремежа си за намаляване на екологичния отпечатък. "Ние се гордеем че сме първата полицейска сила в света, решила да включи коли с нулеви емисии в 5-хилядния си автопарк", казва началник Павел Гомес Валенте, Национален директор на PSP.

"Ние искаме да продължим намаляването на замърсяването в големите градски центрове и въвеждането на 100% електрическия Nissan Leaf дава възможност да продължим намерението си", добавя той. Да, в преследването или в приближаването към престъпниците ще бъдат изключително тихи, но дано не им свърши заряда по време на някоя гонка, добавяме ние. С усмивка, разбира се – инициативата си е за пример!

Португалия е един от EV-пионерите в Европа. Това беше една от първите страни, които започнаха изграждане и инсталиране на мрежа от зарядни устройства за ЕПС в големите градове, и е първата, която продава Nissan LEAF в европейската общност от "въвеждането" на модела през 2011 г.

nissan-leaf-portugal-police-car-3 nissan-leaf-portugal-police-car-4 nissan-leaf-portugal-police-car-civil
Прочетено 2559 пъти Последна корекция Понеделник, 16 Юли 2012 01:23
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.