Print this page
Събота, 21 Юли 2012 11:30

Audi представя Германия с електромобил на Олимпийските игри

От
audi_a1-etron_olimpiiski_igri_london_2012

Олимпийските игри в Лондон определено ще са място с голяма концентрация на електромобили. BMW е официалният превозвач на игрите, с цели 200 електрически ActiveE варианти на 1-серия като част от цялата олимпийска авто флота от няколко хиляди коли. Знаем прекрасно за отколешната конкуренция между големите германски автопроизводители и хоп, Audi реши да снабди германския олимпийски тим с A1 e-tron за игрите в Лондон...

Дали някой щеше да обърне внимание на това "дарение", ако ставаше дума за конвенционален бензинов или дизелов автомобил? Не изглежда много вероятно. Като партньор на Германската олимпийска спортна конфедерация (DOSB) и Националния параолимпийски комитет на Германия (DBS) Audi предоставя на германските олимпийци електрически Audi A1 e-tron невероятно "акцентиран" с цветовете от националния флаг, на различни места по колата.

Всъщност A1 e-tron е електромобил с удължен пробег, мощност от 75 кВ (102 кс) и максимална скорост от 130 км/ч. След изтощаване на батерията малкият електромобил се задвижва с помощта на компактен двигател, който зарежда батерията и "разтяга" пробега до 250 км. Е, поне в градските условия на английската столица и за обиколки из олимпийското градче, това удължаване едва ли ще е необходими.

Несъмнено, Audi използва възможността да покаже на голям брой хора възможностите на електрическия A1 e-tron, който ще допълва другите германски автомобили за придвижване между лагера на олимпийците и различни места в олимпийското градче и града. Наскоро Audi удължи партньорството си с DOSB и DBS до края на 2016, а ние сме много любопитни какви ще са отзивите на олимпийците за електромобила преди или след края на игрите и ако прихванем такива, ще ви разкажем за тях.

[От: EV News]

Прочетено 2730 пъти Последна корекция Събота, 21 Юли 2012 11:54
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.