Print this page
Четвъртък, 13 Септември 2012 18:01

Кои са първите собственици на Opel Ampera в България?

От
opel_ampera_prodazhbi_bulgaria
Първите два електромобила с удължен пробег на Opel са продадени през септември - Снимка: eCars.bg"

Когато тръгвам към околовръстното, от Борово по бул. България нагоре, минавам покрай Дженеръс Ауто. Поглеждам надясно и виждам белия Opel Ampera пред салона с модели на Opel – големият надпис Ampera на вратите се вижда отдалеч. Но на паркинга имаше още електромобили с удължен пробег, в други цветове. Сега не ги виждам и току разбрах защо – те са продадени. Първите две Opel Ampera продажби в България са факт!

Като единствен (засега) дилър на Opel, оторизиран да продава и сервизира електрическият Ampera, в последните две седмици Дженеръс Ауто е продала първите два електромобила и техни собственици са  "едно посолство в София [по-късно разбрахме, че е американското] и едно физическо лице", което от думите на управителя на Дженеръс Мира Янкова разбираме, че е лекар:

"За нас е особено вълнуващо, че човек, упражняващ изключително хуманната професия на лекар оцени не само революционната технология на Opel Ampera, но и посланието, което този автомобил носи със себе си – нула вредни емисии в атмосферата и свободата да отидете където искате и когато искате".

Искаме да се срещнем с тези хора и се надяваме това да стане, защото след пет дена с електромобила на Opel знаем колко е различно и какво е удоволствието от шофирането. Всъщност, супер евтиното шофиране, на ток. Колко точно? По-добре метни едно око на профила на Ampera в Elektromobili.bg – там сме събрали доста информация от личен опит. Или пък е нашия тест специално за разхода на електрическия Opel.

Ето че нещата тръгнаха, сега само остава да броим нагоре, защото продажбите на Ampera тепърва започват да набират скорост Wink. А дано сега посолствата да започнат да се конкурират в придобиване на "зелени" коли!

Колко още Ampera електромобили мислиш, че ще се продадат до края на годината? Кажи ни в коментарите отдолу.

Източник: Прес съобщение Opel

eCars.bg / Elektromobili.bg

Прочетено 3296 пъти Последна корекция Сряда, 04 Февруари 2015 17:29
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.