Print this page
Неделя, 16 Септември 2012 13:35

Електрическият Mercedes SLS идва все по-бързо (под 4 сек. 0-100 км/ч)

От
Все по-реален става проектът за електрически спортен Mercedes - догодина ще видим SLS E-cell
Как ли ще изглежда в този цвят сред другите коли на улицата :) – Снимка: Mercedes-Benz

Нека видим как ще се справим с предсказанието на маите, за кончината на света през декември 2012 и след като преодолеем и това предизвикателство в еволюцията си, да се подготвим за многообещаващата (електромобилно) 2013 година! Поредната електрическа кола, която ще се появи догодина, ще е истинска наслада за тези, които обичат (по-скоро 'ЩЕ заобичат') бързите и скъпи електромобили, защото говорим за Mercedes-Benz SLS E-CELL!

Audi R8 E-Tron ще бъде първият, но скоро ще бъдат последван от Mercedes-Benz SLS E-CELL, изцяло електрически преобразуван спортен модел - от тези, с вратите-крило, така наречените 'gull-wing'.

Колегите от Motor Authority успяха да направят някои 'шпионски' снимки на прототипа SLS E-Cell, при тестването му на легендарната Нюрбургринг в Германия.

С изключение на няколко малки емблемки с надпис "E-CELL" и липсата на изпускателните тръби, електрическият SLS изглежда почти еднакъв с бензиновата версия - спортният 405 к.с., 5.5-литров V-8 'звяр'. Новото? Всъщност, името на електромобилния спортист вече е SLS Electric Drive, като вече е ясна и неговата цена: € 416,500.

За електрически SLS се заговори за първи път преди повече от две години, вероятно като реплика към електрическото Audi R8 и може би Tesla Roadster - тогава все още в производство и продажба.

Компанията показа колата в САЩ, на авто изложението в Детройт миналата година и показа повечко технически подробности.

Електромобилът използва четири електрически мотора по един за задвижване на всяко колело (въпреки че сами по себе си те не са колела-мотори), с изходна мощност от изумителните 525 конски сили!

Mercedes твърди, че показателят 'време' от 0 до 100 км/ч е по-малко от 4 секунди.

По-рано тази година, Mercedes-Benz изрично правят паралел между Формула 1 технологиите и електрическия си супер болид, включително поуките, извлечени от технологията 'Кинетична система за възстановяване на енергията' (KERS и такива екзотични компоненти като карбоново-керамичните спирачки, например.

Ето как изглежда електрическият SLS на живо, тайно 'уловен' от обектива на Motor Authority:

2014-mercedes-benz-sls-amg-e-cell2 2014-mercedes-benz-sls-amg-e-cell3 2014-mercedes-benz-sls-amg-e-cell4 2014-mercedes-benz-sls-amg-e-cell5 2014-mercedes-benz-sls-amg-e-cell7 2014-mercedes-benz-sls-e-cell mercedes-benz-sls-amg-e-cell mercedes-benz-sls-amg-e-cell1

Допълнение: Ето и кратък клип от официалното представяне на Автосалон Париж 2012:

eCars.bg / Elektromobili.bg

Прочетено 3253 пъти Последна корекция Петък, 28 Септември 2012 11:48
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.