Print this page
Вторник, 19 Февруари 2013 09:10

Напълно електрически модел на Seat... след има-няма две години (видео)

От
Електромобилът на Seat - голям обем и прилични данни. За наши дни, след две години... едва ли
Кой знае дали след две години електрическият Seat ще изглежда така
В този блог: Altea XL Ecomotive – електромобилът на Seat ще се появи през... 2015г.

Преди повече от година представихме електромобила на испанската Seat и това е ОК, понеже добихме представа какво да очакваме като визия и технически характеристики. И още го очакваме... и ще очакваме, до 2015 г...

Сега, в официално съобщение от компанията, формулировката е "Seat се надява, да стартира производството на първия си изцяло електрически модел - Altea XL Ecomotive...". Леко мъгляво, леко далечно, но поне е придружено с демо видео - един вид "има такава кола".

Припомняме 'възможностите' на електромобила – 135 км/ч, 135 км пробег с едно зареждане, 115 конски сили мощ и 270 Нм въртящ момент. Моделът е приличен хечбек с четири врати и традиционна форма. Батерийният комплект е поместен под задната седалка и багажника, и по никакъв начин не отнема от място в купето. Идейно решение е разполагането на фотоволтаични панели на покрива на колата, чието електричество да захранва клима-системата на Seat-a.

seat-altea-xl-electric-ecomotive-chargeС едно зареждане на батерията, Seat Altea XL Electric има пробег от 135 км

Вижте видеото, показващо електро-моделa при движението му в градския трафик, а ако сте фен на марката и искате Altea XL Ecomotive... подготвяйте се, ей я къде е 2015-та Cool.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 2180 пъти Последна корекция Неделя, 17 Март 2013 13:58
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.