Print this page
Четвъртък, 14 Март 2013 10:56

За 5-местен Renault Kangoo Z.E. – месечен лизинг €337 + €87 за батерията

От
elektricheski_renault_kangoo_ze_2013_cena_20300_euro
Обновеният Renault Kangoo Z.E. в четири варианта, дано скоро и в България – Снимка: Renault
В този блог: Обновеният Renault Kangoo Z.E. на цена от €20,300 плюс €87/месец за батерията.

Докато очакваме електрическия Kangoo Z.E. в България, френската компания вече предлага нов модел, със специфична предна броня, пипнато табло и по-високо качество...

Основната промяна по отношение на електрическата система в новия Kangoo Z.E., е преместеният заряден порт. Сега той се намира под голямата предна емблема, точно като на компактния ZOE. Зареждането отнема между шест и девет часа от Renault Wall Box "домашно" зарядно или на обществена електро колонка. Става и от заземен битов контакт.

Зареждането е важно, но преди него е купуването. Понеже на Renault.de има точна информация за цените и в Германия все още няма дотации за електромобили, като в България, ситуацията е аналогична и можем да ги дадем като пример.

Renault Kangoo Z.E. на лизинг

Не знаем дали когато започнат да го предлагат у нас Kangoo Z.E. ще стартира от €20,300 като в Германия, да речем, но засега това е цената, по която можем да се ориентираме. Конфигураторът на Renault дава подробна разбивка за възможния лизинг, ние избрахме да си "подредим" един 5-местен Maxi вариант (базова цена €22,240) и ето как изглеждат цифрите:

  • Цена: €22,240;
  • Първоначална вноска: €5,500;
  • Остатък: 16,740.00;
  • Период: 60 месеца;
  • Годишна лихва: 7.99 %;
  • Месечна вноска: €337.12;
  • Общо: €20,227.12.

renault_kangoo_ze_cena_lizing

Сега трябва да добавим и цената на батерията, която се изплаща на отделен лизинг. Така, за период от 5 години, месечните вноски за избрания 5-местен Kangoo Z.E. вариант са следните:

  • €337 за електромобила;
  • €87 с ДДС за батерията.

Добавки в стандартното оборудване

Сега Kangoo Maxi Z.E. гамата включва R-Link мултимедийна система, плюс "ZE Voice" функция – звук, който предупреждава пешеходците за наближаващия електромобил. Има и "My ZE inter@ctive" пакет, с който може да се заяви зареждане на Kangoo Z.E. от разстояние с помощта на компютър или смартфон. Това, разбира се, е удобно за зареждане на нощна тарифа. След паркиране включваме за зареждане, но то започва в по-късен (зададен от нас) час.

Може ли да е по-евтино от това?

Да, може, в държавите, в които има стимули за покупка на електромобили. У нас имаме предложение за 5,000 лв, което все още не знаем дали и кога ще бъде прието, а засега Франция е сред лидерите в отстъпките, с цели €7,000 "отбивка" от цената. Сумата е много привлекателна, но още по-атрактивното е, че се приспада веднага, не от данъците за следващата година, например, както е в други държави, които стимулират финансово покупката на електромобили.

Как ви звучи сметката отгоре? Очакваме да споделите в коментарите отдолу Smile.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 7190 пъти Последна корекция Неделя, 17 Март 2013 13:32
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.