Print this page
Петък, 14 Юни 2013 21:44

Излизат от Туизи и... "Егати кефа"

От
renault-twizy-test-dvire-medii-avtosalon-sofia
Усмивка за камерата – всеки си я дава с кеф като слиза от Туизи
В този блог: Кола без прозорци и дъжд – това вече е възможна комбинация!

За щастие днес не предизвикахме нито една катастрофа, а имаше много варианти да се случи – цял ден тест драйв за медии с Рено Туизи и всеки казваше едно и също – "счупиха се да ме снимат с телефони и да гледат опулено". А автосалонът тепърва предстои...

Туизи няма прозорци. И радио няма (но колони да, плюс айфон порт). Вози твърдо, отзад си като на скутер или мотор и дъждът може да те пръска докато се возиш, особено ако има вятър. Днес валя не малко дъжд. Но да видиш как журналисти се редят на опашка, чакат си реда и питат дошъл ли е и се качват в малкия отворен Туизи въпреки черните облаци и на моменти силния дъжд... Това беше невероятно за гледане!

Показвахме на всеки, че на седалката има дупка – ако се намокри, да може водата да изтече през нея Laughing. Супер за морето – и с мокър бански да си, сядаш и не ти пука. Някои журналисти сядаха на влажната седалка също без да им пука – тръпката май надделяваше над всичко. А чифт красиви дамски крака обхванали предната седалка? Ей това беше секси!

Отговаряхме на много въпроси, смяхме се много с екипа на Рено и всички, които дойдоха да пробват, а постепенно едно нещо взе да прави все повече впечатление. Почти всички на слизане от колата се хилеха и изтърсваха непринудено "Егати кефа". Фразата се повтаряше и повтаряше и когато най-накрая някой каза "супер кеф", си отдъхнахме, че няма някакъв общ заговор Laughing.

renault-twizy-avtosalon-sofia_vutreКакво ли правят там? :)

Зареждахме Тузитата по малко след всеки тест драйв – батериите много обичат да ги възбуждаш така за по няколко минути. Още в началото установихме, че една обиколка до детелината за Младост, обратно до Горубляне и станцията взима 7-8 минути и също бързо установихме, че има много различни стилове на шофиране. Понякога колите се връщаха само с 4-5% по-малко заряд, друг път с 10, а имаше и рекорди от типа на 17-18% надолу.

Накрая, като приключихме, врътнахме и ние по едно кръгче. Резултатите? Както винаги откриване на неподозирани възможности или пък шофиране с минимално количество ток. Ето какво се случи:

Стефо Николов направи проба (всъщност) още през деня и когато се върна, се оказа, че е карал Туизи 92. Е, да, то е Туизи 80, заради максималната скорост от 80 км/ч, но вече става ясно защо нашият вариант е 92... Wink.

Когато дойде моят ред ръмеше, но кой ти гледа... ток и айдеее. Ускорявах плавно, отпусках често педала за ускорение и си регенерирах енергия като пич, но когато след мен се качи Теди от А1Еко, който кара електромобил от три години и си би камшика като фурия, решихме, че ще върне електромобила изцеден. Твърдо не – десет минути по-късно всички вперихме поглед в екрана и какво да видим, само един процент надолу. Ей на това му викаме рекуперация. На връщане пък, още пред Метро се оказах зад стар седан (хайде да не споменавам марки) и хапнах такова количество нафта под формата на черни облаци, че тотално забравих за иначе готиното ми електромобилно преживяване. На баирчето на излизане от Горубляне реших да го резна и мъникът направо ме изуми - изряза се нагоре като пила. Отървах се от димката.

Супер много впечатления от деня, яко смях и кеф и за да караш и ти Туизи като нас, когато дойдеш и се качиш, просто използвай спирачката по-малко и я натискай леко – отпускай десния педал по-отдалече, Туизи ще намалява сам и ще си връща енергия в батерията. Пробвай си го на ускорение, само помни, че рязкото дърпа доста енергия. Скачай на сопките като в обикновена кола и не печелиш нищо – ще събираш обратно много по-малко енергия.

Всичко останало ще ти обясним на място и дано да можеш да дойдеш – хайде, имаш почти десет дена на разположение и ако си като нас, значи има голям шанс бързо да заобмисляш покупка.

Ето кога ще правим Туизи тест драйв:

  • Дати: 15-23 юни, 2013
  • Място: Соларна зарядна станция пред Интер Експо Център
  • Часове: 12:00-13:00 и 18:00-19:00 всеки ден

По мрежата вече има тонове Туизи снимки от събитието и в следващите дни ще станат много повече. Едва ли ще пропуснеш да си направиш и ти. Пък и ние снимаме безплатно Laughing.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 4871 пъти Последна корекция Петък, 14 Юни 2013 23:36
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.