Print this page
Четвъртък, 20 Юни 2013 21:40

Ford Focus Electric – официално в европейско производство

От
Ford Focus Electric veche se pravi i v Germania
В този блог: Европейски вариант на електрически Ford Focus – сходен с американския.

Ford започна европейското производство на своя Focus Electric в немския си завод, през миналата седмица.

Това е не просто първият електрически Ford произведен в Европа, но и първият електрически модел в серийно производство – нито едно от настоящите или предходни хибридни изпълнения на Ford са продавани в Европа, където все още 'царува' дизеловият мотор.

Компанията потвърди за плъг-ин хибрида C-Max Energi – ще излезе на пазара през следващата година, както и хибридна версия на Ford Mondeo – който представлява 'преопакован' Fusion.

Европейският електрически Focus ще използва същия 143 к.с. електромотор, както 'колегата' си в САЩ, и ще достига максимална скорост, ограничена до 135 км/ч.

Зареждането се осигурява от 6,6 кВт бордово зарядно устройство, което позволява зареждане на колата за 150 км пробег в рамките на 3-4 часа при 32 ампера / или заряд за около 100 км - за 2-3 часа.

Специален интерфейс (SmartGauge) изчислява пробега на базата на оставащата енергия и стила на шофиране, докато функцията BrakeCoach помага на водача да ползва спирачките по начин, който възстановява най-много енергия, дори наскоро Ford похвали своите регенеративни спирачни системи.

Evropeiskiyat elektricheski Ford e oborudvan na visoko tehnichesko nivo, elektronika v usluga na vodachaБогато оборудване на високо техническо ниво ще обслужва водача на европейския електрически Ford Focus

Ford от Европа е малко по-положително възприеман в общественото пространство, а в официалното прессъобщение се казва, че "Focus Electric поставя началото на една вълнуваща нова ера на изцяло електрически леки автомобили от Ford в Европа, и демонстрира успеха на стратегията One Ford в реализирането на тази сложна електрическа разработка и осигуряването й на нашите европейски клиенти."

Първите електрически Ford-автомобили ще достигнaт до европейските потребители през юли. Дали ще го сравняваме с хубавия LEAF с бавните продажби, или все по-популярното Renault Zoe, остава да се види.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 2638 пъти Последна корекция Петък, 21 Юни 2013 00:11
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.