Print this page
Вторник, 19 Април 2011 07:00

Fisker Karma в продажба от лятото

От
Fisker Karma EV

Няма да крия, падам си страшно по Fisker Karma, а дали тя скоро ще падне в ръцете ми е друг въпрос. Това не ми пречи да харесвам тази чудесна кола, макар че с още едно признание ще кажа, че вероятно бих предпочел прекият и конкурент Tesla Model S. Причината? Model S се задвижва само от електричество и според производителя версията с удължен пробег ще изминава 480 км с едно зареждане...

Сега обаче темата е Karma, продукт на Fisker Automotive, амбициозно предприятие, набиращо средства за производство на екологични луксозни коли. Каква е новината тук? Ами, набраната сума достигна целта от $1 милиард долара! С достатъчно средства под ръка сега компанията прави планове за старт на продажбите на Fisker Karma това лято! Fisker обяви, че дилърите могат да започнат заявяват вече резервираните предварително 3,000 бройки от юни.

Fisker Karma е великолепна "зелена" машина с четири врати, произвеждана в Калифорния, която се ползва от облекченията за емисии за изцяло електрически коли и е сравнима с конвенционална луксозна кола за четирима пасажери. Изработена е от рециклирани и регенерирани материали, като рециклиран алуминий, разполага със соларни панели и EcoPremium Suede интериор, без кожа.

Скоро Karma ще бъде реалност, благодарение на заема от Енергийното министерство на САЩ за производство на зелена кола, на обща стойност $528.7 милиона. В допълнение, наскоро Fisker набра още $150 милиона, което приближи компанията до целта й от $1 милиард – цифрите са изключително впечатляващи за предприятие, решило да произвежда екологични коли, което все още не е изкарало готов продукт на пазара. Другата възможност за Fisker беше да стане публична компания. И за да се върна отново към Tesla, която направи точно това и то с огромен успех.

Както вероятно сте забелязали й в нашия модул Предстоящи събития миналия месец, производството на Karma стартира на 21 март, след тонове затруднения от обявяването на първоначалния план през ноември 2009. Сега обаче всичко върви по програма и струващата почти $100,000 Fisker Karma ще се движи по пътищата от юли 2011.

Наслаждавайте се...

fisker-karma-ev fisker-karma-ev-1 fisker-karma-ev-10 fisker-karma-ev-11 fisker-karma-ev-12 fisker-karma-ev-13 fisker-karma-ev-14 fisker-karma-ev-15 fisker-karma-ev-16 fisker-karma-ev-4 fisker-karma-ev-5 fisker-karma-ev-7 fisker-karma-ev-8 fisker-karma-ev-9
Прочетено 1849 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:29
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.