Print this page
Понеделник, 09 Май 2011 08:00

Volkswagen с готовност да се "хибридизира"

От
VW хибриди и електромобили от 2013

Според мнозина германските авто грандове определено закъсняват с въвеждането на електрическите технологии в своите модели за сметка на френската и японската конкуренция, но нещата започват да се променят и любимият на много българи Volkswagen най-после обяви готовността си да започне с производството на повечко зареждаеми хибриди или екетромобили от 2013/14г...

По време на Vienna Motor Symposium, председателят на Volkswagen Group Професор д-р Мартин Винтеркорн коментира, че в средносрочен аспект зареждаемите хибриди имат голям потенциал заради комбинирането на най-доброто от "двата свята" - изключителната производителност на двигателите с вътрешно горене и атрактивните възможности за движение изцяло на електрическа енергия при ежедневното шофиране. Според Винтеркорн технологията не страда от проблеми с ограничения на скоростта, изкачване по стръмни пътища и способности за теглене.

Наред с това изявление Volkswagen показва и два нови двигателя: 1.4 литра TSI E85 и новият 2.0 литра TDI.

Същият този нов TSI, поставен на Volkswagen Passat със седем степенна трансмисия с два двоен съединител постига E85 разход от 8.8 л/100 км и 144г/км  CO2 емисии, което е със седем процент по-малко от бензиновия еквивалент.

Хайде, Volkswagen, убедени сме, че с хибридните модели ще има много по-добри постижения и колкото по-бързо те излязат на пазара, толкова по-добре. Защото няма какво да се лъжем, VW си е VW и колкото и непопулярни да са все още хибридните коли, с позната емблема отпред нещата просто ще изглеждат по съвсем друг начин в очите на потребителя!

Прочетено 1291 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 22:32
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.