Print this page
Събота, 11 Февруари 2012 20:30

Премиера: Емблематичният Yaris, вече и хибрид

От
Хибридният Yaris ще се представи на света в Женева, след месец

Наскоро ви представихме Toyota Yaris хибрид, макар с 'пестелива' информация и малко снимки, представящи модела в общи линии. За популярният Yaris знаем, че е най-продаваната Toyota в Европа, по улиците на България също се движат доста, а от компанията разчитат, че хибридната версия ще продължи да се приема (и купува) така добре, както тези с двигател с вътрешно горене.

Идният месец стартира автошоуто в Женева, Швейцария и там Yaris-хибрид ще бъде представен официално, реално и гарантирано. Решението да се направят по-компактни електрически мотор, трансмисия, инвертор и батерия, е довело до система, която е с 20% по-лек от тази на Toyota Auris Hybrid 2011.

Yaris хибрид е с 1/5 по-лек от друг хибрид на Toyota - Auris
Yaris хибрид е с 1/5 по-лек от друг хибрид на Toyota - Auris

От Toyota казват, че като първи пълен хибрид в мини-сегмента в Европа, Yaris Hybrid ще осигурява тиха, гладка производителност при най-ниски емисии в своя сегмент, с 1,5-литровия си бензинов двигател, без това да влияе на вътрешното пространство.

Доверявайки се на изпитания, познат дизайн, хибридният Yaris ще изглежда много познато, а усилията на Toyota са насочени към намаляване на вредните емисии, с избор на създаващи почти нулеви CO2 емисии режими на шофиране. Задвижващата система - 74 кВ (98 кс) - е проектирата за фин баланс между производителност и въглеродни емисии.

Заедно с Yaris Hybrid, Toyota ще използва изложението в Женева тази година, за да демонстрира и концепцията FT-BH. Това е нов ултра-лек, пълен хибрид, проектиран като градски автомобил за постигане на ниски емисии в рамките на икономически жизнеспособно производство (т.е. използване на вече утвърдени в автоиндустрията материали и технологии).

Почти непроменен дизайн, но много различна технология - Yaris хибрид ще е пазарен хит
Почти непроменен дизайн, но много различна технология - Yaris хибрид ще е пазарен хит

Новите модели ще бъдат официално представени на щанда на Toyota по време на автомобилното изложение в Женева, стартиращо във вторник, 6 март. Защо пък да не ги видим и на тазгодишното автоизложение в София? Не е невъзможно, както се казва 'трябва само да си пожелаеш'... Ще попитаме в Toyota България за скорошна информация и как стоят нещата с техния Optimal Leasing 2...

eCars.bg

Прочетено 2431 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:51
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.