Print this page
Неделя, 12 Февруари 2012 09:30

Mitsubishi Outlander не с един, а с два електромотора

От
Outlander хибрид ще се включи от догодина в надпреварата за 'зелени' клиенти

Mitsubishi Motors Corporation ще представи Outlander с изцяло нов дизайн в Женева 2012, на Международното автомобилно изложение, стартиращо в началото на март. Следващото поколение Outlander е замислен и конструиран така, че да бъде по-екологичен - осигуряващ 'горивна ефективност и нива на емисиите на CO2, които са сред най-добрите в своя клас' - както го представят Mitsubishi.

Официалното изявление на Mitsubishi потвърди производството на зареждаема версия на Outlander: "През 2012, Mitsubishi Motors ще добави към своята електрическа гама, превозно средство-базиран на Outlander модел, който ще използва зареждаема хибридна система, произлизаща от вече съществуващата {tooltip}ЕПС{end-link}Електрически превозни средства{end-tooltip} технология."

Предстоящото представяне на зареждаема хибридна версия на кросоувъра Outlander, ще стартира на световните пазари в началото на 2013. Mitsubishi описва новия Outlander като машина с двоен двигател, среден размер, задвижване на всички колела, предлагаща дълъг пробег и ускорение, сравнимо с това при 3,0-литров V6 SUV. Outlander ще се захранва от 2,0-литров, четири-цилиндров бензинов двигател и двойка електрически мотори, които 'изпомпват' по 60 кВт (80.5 к с) всеки, разположени на предните и задни колела на кросоувъра.

В Женева, Mitsubishi Outlander хибрид, ще е поредното ново еко-предложение
В Женева, Mitsubishi Outlander хибрид ще е поредното ново еко-предложение

Първоначалните цели на Mitsubishi за електрифицирания Outlander, са включвали комбиниран рейтинг на горивна икономия, сравним с 60 км/литър. Изчисленията, обаче, са като за Япония и не отговарят на тези, които използваме в Европа, а пробегът на ток е само 50 км. В хибриден режим общият пробег е около 800 км.

[От: Plugincars]

Прочетено 1646 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:51
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.