Print this page
Понеделник, 27 Февруари 2012 21:00

Infiniti Emerg-E: изваяна електрически красота

От
Първите официални изображения на Infiniti Emerge-E разпалиха потребителското въображение

Известна е широката популярност, която имат в България скъпи, красиви спортни коли. Всеки иска да я има, а който я има - иска да я покаже. Със сигурност всеки иска да има и показва, и бижуто на Infiniti, за което се заговори на нарочна пресконференция по време на LA Auto Show, миналия ноември... Най-сетне първите официални изображения на зашеметяващата Emerge-E, са при нас!

Всъщност, моделът се причислява в категорията на електромобилите с удължен пробег, заради хибридно-задвижваща си система, където се използва бензинов двигател, за захранване на електрическия мотор - за увеличаване на изминатия диапазон.

Различават се изваяни спортни линии с остри фарове. Леки отвори за въздух придават спортен вид на колата, със стил, елегантно скрити в покрива и задните калници. Предното стъкло се простира до средата на покрива, приблизително до половината на задната част, показвайки двигателя, разположен зад предните седалки - купето е двуместно. Задната част на колата е силно 'раздута' и 'мускулеста', за да осигури комфорт за разполагането на големите гуми.

Предното стъкло се прелива в покрив, през който се вижда мотора, разположен зад предните седалки

Интериорът не прави изключение, високо технологичен и аеродинамичен, определено 'зеленото' е добро! Ако Emerge-E влезе в серийно производство, той ще бъде пряк конкурент на BMW i8...

Според някои слухове, този автомобил може да бъде произведен в сътрудничество с Lotus, който ще осигури шасито или двигателя (или и двете). Разширяване пробега на двигателя вече е представяно при модела 414E Hybrid, а шасито може да бъде това на Evora!

Прочетено 1834 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:37
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.