Print this page
Събота, 03 Март 2012 18:30

Официално: Audi потвърди, че след А3, ще има А4 и Q7 е-Tron

От
Audi ще набляга на развитието на e-Tron технологията при всичките си модели

Наскоро обявихме световната премиера на Tesla Model X, за която главният изпълнителен директор на Tesla Елoн Мъск каза, че е доста по-добра от мод.2011 Audi Q7 SUV - поне що се отнася до вътрешното пространство, но сега се оказва, че разликата между Model X и Q7 не е толкова голяма, май...

Става въпрос за това, че от 2014 г., Audi ще предложи Q7 като зареждаем хибрид, заедно със зареждаемия хибриден вариант на A4, спортния емблематичен седан.

Новината идва броени дни преди началото на автомобилното изложение в Женева 2012, благодарение на 'биг-боса' на Audi, Рупърт Щадлер.

Както се съобщава от Quattroholic.com, Щадлер обявяви новината на годишната пресконференция на Audi, потвърждавайки ангажимента на фирмата към хибридна и зареждаема технология.

"A1 е-Tron е по пътищата, от септември 2011 г." - споменава Щадлер по време на речта си. "В пилотен проект с автомобилния парк на голямата територия на Мюнхен, предоставихме тестови бройки на клиенти, за използване при реални условия. Ние ще използваме резултатите в 'Демонстрационни електромобилни проекти' - проект, финансиран от германското федерално правителство. Следвайки нашия е-Tron генерален план, Audi възнамерява да стартира хибридните си модели през тази година, започвайки с първото си електрическо превозно средствo: R8 е-Tron."

Въпреки че първоначално Щадлер прогнозира 'малко серийно производство' на R8 e-Tron, той е по-уверен за другите електрически Audi-модели.

"Нашият пилотен проект в тази област е Audi A3, чието пускане на пазара на зареждаемите модели е насрочено за 2014" - продължава Щадлер. "Това ще бъде последвано от следващото поколение на Audi A4 и Audi Q7 зареждаеми коли - започва през 2014 г. и ще се развива занапред."

В момента, има нужда от малко повече данни, от даденото обещание. Но като се има предвид, че електромобилите на Audi са изградени на общи платформи на Volkswagen, това ни дава представа за 'електрическото' в бъдещето на двете компании.

"През 2020 г." - казва Щадлер в заключение - "искаме да имаме e-Tron на разположение във всеки сегмент и постигнатите общи продажби да са в шест-цифрен диапазон."

Иначе казано, точно като Volkswagen, Audi иска да поеме лидерството в сегмента на зареждаемите коли. Ама не са само те... Wink

eCars.bg

Прочетено 1424 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:31
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.