Петък, 02 Декември 2011 14:00

Хибридът Toyota Aqua – еко, цветно и модерно

От
Авангарден дизайн и компактен размер - хибридите на Toyota се смаляват - спрямо Prius

Като хлапета пред сладкарница, протягаме ръчички и попиваме жадно всяка електромобилна вест, а те сега изобилстват от Tokyo Motor Show 2011, където беше представен и хибриден Toyota Aqua, концептуален модел, с размерите на Yaris...

Toyota представи широка гама от производствените си и концептуални модели в Токио, Япония и доста внимание привлече хибридът Aqua / Prius C - за Щатите. Колата е оборудвана с 1.5-литров, четири-цилиндров двигател и електрически мотор, въпреки че от Toyota не казаха какво да очакваме от съвместната им работа... Това, което знаем е, че собственото тегло на автомобила с малък двигател вероятно ще бъде съотносимо с показателите на Prius за икономия на гориво, така че с нетърпение очакваме да се потвърди разход от около 5/100 в града.

Ярко оцветените версии на Aqua - Piriri и Kiriri също бяха демонстрирани на автоизложението, представяйки на света, различните възможности за маркетингово предлагане на продукта. Малкият хибриден хечбек изглежда модерен и агресивен, а и цифрите за икономия на гориво са достатъчни, за да му осигурят добро приемане сред публиката.

[От: Autoblog Green]

Прочетено 1590 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 09:11
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.