Print this page
Петък, 01 Юли 2011 09:00

DHL ще разнася електромобилните батерии на Renault

От
DHL вече разполага с доста електромобили в световен мащаб

Renault избра германската DHL Automotive за свой логистичен партньор за дистрибутирането на батерии в желанието си да стане #1 по продажби на електромобили в Европа.

Renault и DHL Automotive са постигнали споразумение DHL да организира складирането и дистрибуцията на литиево-йонни батерии за дилърите на автопроизводителя. Три-годишната сделка стартира на 1-ви септември.

Паскал Кемпс, директор на авто-направлението на DHL, коментира, че въвеждането на електромобилите на масовия пазар създава нови предизвикателства, като използването на специализирано оборудване и обучен персонал...

DHL е избрана за партньор на Renault, защото може да предложи пионерни пан-европейски решения в изключително взискателната сфера на специализираните доставки за производство и след производствено вграждане на компоненти за 'зелени' превозни средства, допълва Кемпс.

Съоръжението на DHL в Бонюил, близо до Париж, ще стане централен склад за дистрибуция на батерии за електромобилите на Renault. Партньорството не включва дистрибуция на батерии за алианс партньора на Renault Nissan Motor Co.

В момента Renault пуска два електромобила - Fluence Z.E. седан и 'баничарката' Kangoo. Малката градска кола Zoe и двуместното Twizy ще излязат на пазара през 2012 г.

DHL Automotive има 200 авто съоръжения в цял свят, покривайки логистични нужди за доставки на производствени фабрики, както и вътрешно заводски и производствени доставки за клиенти като Ford, Daimler и Volkswagen.

Компанията е част от Deutsche Post group (германските пощи), която миналата година реализира продажби за над €51 милиарда.

Като част от сътрудничеството, DHL ще добави още осем електрически Renault Kangoo към своя тестов авто парк в областта Рур в Германия, с цел установяване на оперативната пригодност на електромобилите за употреба в индустриални условия.

[Източник: Automotive News]
Прочетено 1478 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 13:08
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.