Print this page
Вторник, 12 Април 2011 15:01

Безжична енергия от Plugless Power

От
Безжична енергия от Plugless power

Plugless Power™ EVSE устройството свързва зарядното на батерията на електромобил индуктивно с източник на електрическа енергия. Стогодишният принцип на електрическа индукция е в основата на националната електрическа мрежа и база за електрически трансформиране. Просто казано, електрически заряд, който протича през основен източник предизвиква протичане на енергия през вторичен източник. С двукомпонентната Plugless Power™ система, токът протича от един до друг източник без използване на кабели и накрайници, позволявайки "hands-free" зареждане.

  Как работи - Безжични зарядни за електромобили и хибриди - Plugless Power
Как работи - Безжични зарядни за електромобили и хибриди - Plugless Power Plugless Power адаптер за кола, специално разработен от инженерите на Evatran за всели модел електромобил, в зависимост от капацитета на зареждане, се монтира на електромобила
Как работи - Безжични зарядни за електромобили и хибриди - Plugless Power фиксирана Plugless Power станция, включваща монтиран на под паркинг блок и отделна контролна кула, се инсталира в гаражи или на оборудвани парко места

Когато оборудван със системата електромобил спре над паркинг блока, той се позиционира автоматично за подравняване с адаптера на колата и зареждането започва. Между адаптера на колата и паркинг блока не протича елетрически заряд, като системата е абсолютно подсигурена независимо от високите нива на заряден волтаж, които се очакват в бъдещите електромобили.

Evatran™ е първият производител в света, развил работещ прототип през 2009. Пред-производствения модел е на пазара от 2010г.

Прочетено 1687 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:41
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.