Print this page
Сряда, 13 Април 2011 22:42

Как да заредя електрическа кола?

От
Зареждане на електромобил в гараж

Електрическите коли могат бъдат заредени бавно или бързо. Най-често използваният начин е зареждане през нощта, което обикновено отнема 6-8 часа. Бавното зареждане се прави с трансформатор за намаляване на напрежението и токоизправител за зареждане на клетките. Бързото зареждане обикновено изисква използването на променлив ток, но по този начин за 10 минути може да се постигне 50% зареждане.

Като се има предвид обхвата на националната мрежа, в сравнение с другите зелени горива е относително лесно да се инсталират станции за презареждане с ток.

За бавно зареждане всичко, което е необходимо, е достъп до стандартния контакт от 13 Amp. Въпреки това частните потребители, които нямат достъп до гараж, ще трябва да разчитат на достъп до улични/крайпътни пунктове за презареждане.

Местата за зареждане на електрически превозни средства във Великобритания постоянно се променят, с разкриването на все повече нови пунктове. За актуална карта, показваща местоположението, таксите и друга информация за всеки пункт за презареждане в Обединеното кралство, посетете Newride.org.uk

Национална мрежа за презареждане на улицата се разработва в момента със сериозна правителствена подкрепа чрез програмата Plugged-In Places. Покритието в централната част на градовете през следващите няколко години вероятно ще се увеличи чувствително. Въпреки това, в обозримо бъдеще, освен ако не се движат в централната част на Лондон, повечето ползватели на електрически превозни средства ще трябва да разчитат на дома си или на специални места за презареждане.

Прочетено 1512 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:38
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.