Print this page
Четвъртък, 19 Май 2011 10:00

BMW взима зарядни за електромобили от AeroVironment

От
AeroVironment зарядна станция за BMW ActiveE

AeroVironment oбяви, че BMW Group я е избрала за предпочитан доставчик на зарядно оборудване, аксесоари и монтажни услуги за електрически коли, паралелно с пускането в продажба на електрическото BMW ActiveE.

Електромобилът BMW ActiveE е втората фаза на стратегията за електро-мобилно развитие на BMW Group, представяща изцяло електрическата технология в нов клас от луксозни коли. ActiveE "баварките" ще се продават от есента в големи градове на САЩ, като Бостън, Лос Анджелис, Ню Йорк, Сан Франциско и Сакраменто...

На базата на шасито на BMW 1-серия купе, електрическото ActiveE се задвижва само с електроенергия и разполага с усъвършенствана литиево-йонна батерия. EVSE-RS зарядната станция на AeroVironment ще осигурява около 40 километра пробег за час зареждане. От абсолютно разредено състояние, на батерията ще бъдат нужни межди четири и пет часа за пълно зареждане, за максимален пробег от около 160 км на ActiveE. Зарядните станции ще работят на 240-волта и ще бъдат инсталирани в домашните гаражи на потребителите като част от цялостната система на управление на колата и са разработени за защитено, практично и надеждно зареждане.

“BMW има солидни традиции в света на луксозните мощни коли и AeroVironment ще добави своя опит и нововъедения към новото електрическо начинание на BMW", казва Тим Конвер, изпълнителен директор на AeroVironment. "Заедно, двете компании ще предлагат практична и свободна от емисии мобилност на пазара на високопроизводителни коли."

BMW ActiveE ще бъде нещо като прелюдия към старта през 2013 г. на Megacity, изцяло електрическата градска кола на BMW.

Историята на BMW е навсякъде около нас, по улиците, но нека да ви разкажем малко повече за партньора на автомобилния гигант в това електрическо начинание.

AeroVironment е доставчик на технологични решения, който разработва, развива, произвежда и подържа богата гама от продукти за електрическо транспортиране. В направление зарежда не на електромобили AeroVironment предлага множество решения, като домашно зареждане на електромобили, обществено зареждане, бързо зареждане, събиране на данни, мрежово-интегрирани комникации, както и цялостна инсталация, обучение и поддръжка за потребители, автопроизводители, електрически компании, правителствени агенции и различни компании.

[Източник: avinc; evsolutions]

Прочетено 1199 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 21:38
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.