Print this page
Четвъртък, 22 Март 2012 11:36

A1Eco и eCars.bg в работната група за електромобилни стандарти в Брюксел

От

Стандарти за електрическа мобилност - eCars.bg, Elektromobili.bg, A1 Eco

Българският институт за стандартизация избра двама родни специалисти за участие в работната група на CENELEC в Брюксел по обсъждане на бъдещите стандарти в сферата на електрическата мобилност. Изборът падна върху техническия партньор в екипа на eCars.bg / Elektromobili.bg - Теодор Иванов от A1 Eco - компанията изработила първите два професионално конвертирани електромобили в България и първата обществена фотоволтаична станция за зареждане на {tooltip}ЕПС{end-link}Електрически превозни средства{end-tooltip} в Студентски град, София. Другият член на малкия български екип, заминаващ за Брюксел, е от ИКЕМ...

Целта на работната група е да обсъжда изготвените от CENELEC стандарти за електрически превозни средства, за последващо финално одобрение и публикуване. Колко важни са стандартите за развитието на електрическата мобилност. Толкова, че когато знаете, че инфраструктурата за зареждане е оборудвана с универсални свързващи устройства и комуникационни протоколи няма да си задавате въпроса дали всички електромобили и зарядни станции, например, са съвместими, знаейки, че може да заредите навсякъде както сега го правите с конвенционалната си кола на бензиностанция.

Електромобилите по българските пътища (от големи автопроизводители) се броят на пръстите на ръцете, без да включваме хибридите тук, но само за година постигнахме наистина много - започнахме с eCars.bg, създадохме Elektromobili.bg, който в момента зареждаме с информация за целия спектър на електрическата мобилност, ще участваме на изложението за Енергийна ефективност в Интер Експо Център следващата седмица с A1 Eco, която ще демонстрира пълна гама зарядни станции за електромобили и вече имаме представител в Брюксел.

Към това добавяме и подготвяната от нас Национална електромобилна обиколка на България и всички тези неща дават своя резултат за популяризирането на електрическата мобилност в България.

Очакваме подробна информация за работата на групата от Брюксел утре, за да ви кажем кога и какви стандарти за електрическа мобилност да очакваме.

eCars.bg

Прочетено 2101 пъти Последна корекция Събота, 05 Септември 2015 01:18
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.