Print this page
Понеделник, 26 Март 2012 00:00

Think Blue на VW представи 'рециклиран' Beetle

От
Този Beetle не е електрически, но е проект - част от програмата Think Blue на Vw, която цели да запознае потребителите със значението на горивната ефективност, еко-устойчивите продукти и ползите от електрическата мобилност

Сериозната активност на Volkswagen в електромобилния сектор е факт, очакваме модели на ток при всички марки, които са под шапката на концерна. Още догодина ще видим e-Golf, ще го последват електрически Audi-та А3 и Q7. Инициативата на Vw за развитие на модерна, чиста технология, не е само в производството на на ел. коли - съпътствано е от Think Blue Campaign - мащабна еко-инициатива на компанията. Като проект по тази линия е реализирана творбата на индийския скулптор Харибаабу Наатесан - 'блестящ' Volkswagen Beetle.

'Костенурката' е в реален размер с оригинала, изработена е от над 2800 броя... да кажем - скрап. В това определение влизат 800 стари автомобилни свещи, 200 капачки от бутилки, 60 дънни платки от 'издъхнали' компютри и невероятен набор от други често изхвърляни предмети, включително аудио касети, тонер-касети, химикалки, и комплекти за барбекю, например.

Както казахме, творецът Харибаабу Наатесан създава това Beetle-изкуство като част от Volkswagen Think Blue-кампанията. Тя включва и Think Blue tour, и като цяло е доста подобна на нашата кампания 'Опознай ЕЛЕКТРОМОБИЛА' и електромобилният тур -като част от нея- само дето мащабите и възможностите са различни. Методите на популяризиране на електромобилите, идеята за налагането им, екологично-устойчивите и горивно-ефективни технологии, ще бъдат прилагани и представяни от Vw, за времето от април до декември 2012, в голяма обиколка на Америка. По време на всяка 'спирка', авторитети, дизайнери и специалисти ще представят на аудиторията подробно и достъпно горепосочените теми, а Think Blue tour-програмата, е всъщност интерактивен дисплей и център за активност, симулиращ реално пътуване с образователен (по темата) характер.

Доста 'боклук' е оползотворил индийският творец, но е постигнал впечатляващ резултат

За 'сияещия' Beetle на Наатесан, богатият 'асортимент' от боклук бе събран от германска авто-инженерингова фирма от всевъзможни места, отново в рамките на кампанията Think Blue, този път под мотото 'Clean Up'. Боклукът е педантично сортиран и сглобени от скулптора и неговият екип в продължение на 16 дни, което си е достойно постижение.

Базираният в Мумбай, Индия творец, работи изцяло в среда на скрап, отпадъци и излезли от употреба предмети (не става дума за смет, все пак), по създаването на мащабни сложни скулптури с намерението да 'влее' отново живот на вече ненужни, изхвърлени предмети.

Think Blue Beetle бе показан на фестивал в Мумбай, където спечели зрителското одобрение.

[rushlane] [eCars.bg] [elektromobili.bg]

Прочетено 1823 пъти Последна корекция Събота, 21 Юни 2014 01:56
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.