Print this page
Понеделник, 20 Май 2013 08:49

Тест на електромобил срещу лична карта, на събитие с Ангела Меркел

От
pravitelstvena_konferencia_elektromobili_germania
В този блог: Голяма конференция за електрическата мобилност организира германското правителство на 27-28 май 2013.

Ще тръгне ли рязко Германия от дизел към електричество? Възможна ли е такава промяна се надяваме да разберем от международната конференция за е-мобилност, която германското правителство организира в Берлин в края на месеца. Името на конференцията е "Electric Mobility Going Global", в първия ден сред лекторите е и германският канцлер Д-р Ангела Меркел, а най-интересното е, че по време на събитието всеки ще може да тества електромобил само срещу лична карта...

Конференцията се провежда съвместно с Националната платформа за електрическа мобилност {tooltip}NPE{end-link}Nationale Plattform Elektromobilit?t{end-tooltip}, която приемаме за идентична със създадената от нас Национална информационна платформа Elektromobili.bg, с очевидната разлика за правителствена подкрепа и съвсем различно ниво на организацията в Германия. Ние обаче си действаме от нашето си ниво с нашата си воля и желание за развитие на нашия си пазар в България

Правителството е поканило за лектори различни международни експерти и определено се интересуваме какво ще кажат специалистите. Но има нещо, което ни интересува повече и то е какъв интерес ще проявят хората в Берлин към събитието. Казваме го, защото на правителствения сайт за конференцията има един важен анонс:

Не е необходимо да участвате в конференцията, за да тествате някой от изложените електромобили. Нужно е само да разполагате с валидна шофьорска книжка, лична карта или паспорт.

Това си е доста добра възможност човек да пробва електромобил. Лесен достъп и доста голямо разнообразие от електромобили ще има, както се вижда от списъка по-долу. На същия този сайт, за който вече стана дума пише и че на разположение ще има екип, който да отговоря на всякакви въпроси. Едва ли ще е само от правителствени служители, но това не е толкова важно. Важното е, че в Германия има реална индикация за раздвижване на електрическата мобилност.

За нас по-важно е какви са индикациите у нас, разбира се, а с предстоящата покупка на 20 лекотоварни електромобила Renault Kangoo Z.E. от Спиди най-сетне имаме и ние така чаканото отпушване. В политически план при сегашната ситуация въобще нямаме идея каква подкрепа може да се получи за електрическата мобилност и кога, но и досега сме разчитали само на нашия план и на това да събуждаме потребителската активност и просто продължаваме напред.

Ето какви електромобили ще има за тест по време на конференцията:

  • Audi A1 e-tron;
  • BMW ActiveE;
  • Smart fortwo electric drive;
  • Mercedes Benz Vito E-CELL;
  • Ford Focus Electric;
  • Opel Ampera;
  • VW e-Golf;
  • Mitsubishi i-MiEV;
  • Peugeot iON;
  • Renault ZOE;
  • Toyota Prius PHEV;
  • Volvo C30 Electric; и
  • Volvo V60 PHEV.

Събитието ще се проведе в Berliner Congress Center на Alexanderstrasse 11 в Берлин и макар сега да е малко късно за евтини самолетни билети за полет следващата седмица, ако човек е в Берлин, възможността за тест на множество електромобили е просто чудесна. Ако се доберете (и вредите), споделяйте. Очакваме да е много интересно Cool.

[От: Green Car Congress]

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 1238 пъти Последна корекция Понеделник, 20 Май 2013 09:38
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.