- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
July 31, 2014 at 1:12 pm #30334ВеселинMember
http://www.easypolls.net/poll.html?p=53d9e821e4b002fc79c2cca8
Здравейте, хайде да направим тази анкета популярна за да могат да се съберат огромен брой гласували.
Наскоро шефа на Ауди заявил че е говорил със собственици на Model S и те биха предпочели хибриден Q7.
Ето оригиналната статия където прочетох съобщението. Един от гостите на сайта в коментар под статията предложи тази анкета и идеята ми се струва хубава. Нека да видим колко са хората които биха предпочели Q7 пред ModelS.
http://insideevs.com/audi-boss-tesla-owners-want-plug-hybrid-audi-q7/#comment-498996July 31, 2014 at 2:01 pm #30340Илиян ЗвездоброевMemberАз гласувах – до момента е 4:0 за Тесла 🙂
Не бих си взел хибрид – повече части -> по-скъпо евентуално, по-малка батерия – не може да се конкурира с пробега на Тесла.
Ако има голяма батерия пък – ще съм доволен, че мога да карам само на ток, но ако не използвам ДВГ-то редовно, какво ми гарантира, че ще проработи точно когато ми потрябва 🙂
Въпреки всичко това, пак е опция. Не можах да намеря характеристики на Q7.July 31, 2014 at 2:09 pm #30348martin@ecars.bgKeymasterСтранно сравнение ми е това малко, но уважавам, че някой е решил да го направи. Гласувам за Tesla!
Ако е създадена от теб, тук във форума можеш да пуснеш анкета и ще е по-лесно да я популяризираме и ще е по-видима 🙂
July 31, 2014 at 5:23 pm #30371ВеселинMemberНе е създадена от мен анкетата. Видях я и ми се стори добра като идея. Писах и в английския сайт да се опитат читателите да я популяризират и да се гласува повече за да е по-меродавно. Иначе и аз гласувах за теслата и в момента резултата е 7 – 0 за Тесла. Като цяло изказванията на Ауди относно електромобилите са доста идиотски. Това е поредното идиотско изказване. Човека говори, че на никой не му трябват електромобили, които стоят само в салоните. Те щели да правят автомобили, които се продават. Ами Модел С определено не седи само в салоните и се продава доста добре, даже последно биеше по продажби луксозните модели на Ауди.
July 31, 2014 at 5:26 pm #30378ВеселинMember[quote=”firesword” post=1439]Аз гласувах – до момента е 4:0 за Тесла 🙂
Не можах да намеря характеристики на Q7.[/quote]
Ами то това Q7 май е просто едно обещание и нищо повече. Сигурно разработват нещо, но засега на бял свят няма нищо.July 31, 2014 at 5:31 pm #30387martin@ecars.bgKeymaster[quote=”vesi4″ post=1442]Не е създадена от мен анкетата. Видях я и ми се стори добра като идея. Писах и в английския сайт да се опитат читателите да я популяризират и да се гласува повече за да е по-меродавно. Иначе и аз гласувах за теслата и в момента резултата е 7 – 0 за Тесла. Като цяло изказванията на Ауди относно електромобилите са доста идиотски. Това е поредното идиотско изказване. Човека говори, че на никой не му трябват електромобили, които стоят само в салоните. Те щели да правят автомобили, които се продават. Ами Модел С определено не седи само в салоните и се продава доста добре, даже последно биеше по продажби луксозните модели на Ауди.[/quote]
Точно такова е изказването на въпросния човек от ауди, че те искали да печелят и затова ще предлагат дизел плъгин хибриди, защото хората това искали и така те ще продават, а няма да държат непродаваеми електромобили в салоните си. Моите извинения за тежката зависимост на Ауди към дизела, но вчера отидох да си оставя в един сервиз на приятели стария Бенц нещо да му погледнат и на криковете имаше две дизелови аудита на по 5-6 години, които нещо ги бъзикаха и в халето беше адска смрад, а по улиците не е по различно. Най-вече защото се махат скъпите филтри за твърди частици и се почва димилката. Всеки има право на избор и моят не е ауди (или друг) плъгин хибрид, като същевременно уважавам желанието на всеки да кара такава кола. Електромобилите с удължен пробег (малки ДВГ) са друго нещо.
August 2, 2014 at 11:25 am #30393Петър СтойчевMemberТук основният въпрос е до колко са истински EREV/PHEV въпросните аудита и до колко е просто маркетингов трик. Защото ако ел. пробега е с ограничена мощност и е под 50-60 км – тогава просто няма смисъл от тях и всичко е маркетинг.
Ако има нормален ел. пробег, а не някакви си 20тина км, тогава бих се замислил на този етап вместо чисто ел. автомобил… въпреки, че не съм фен на Ауди.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.