• This topic is empty.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • Author

Най вероятно ще правя електромобил,поне чувствам че ми се прави.Първо ще прочета доста,приемам напътствия,доста 😆
    Първо не зная към какъв двигател да се насоча,сериен или трифазен асинхронен.Необходимо ли е охлаждане,да кажем водно ? На Пловдивският панаир,имаше момчета,не помня от къде,Исперих ли,представяха двигател асинхронен с водно охлаждане.Имам такъв шпиндел от шлайфмашина 5 киловата,5000 оборота по памет,с водно.Мисля малък ще дойде ?

Наставлявай ме !Поучавай ме!Назидавай ме!Хокай ме,но нека си открадна нещо от теб ?

martin@ecars.bg
    Keymaster

Ааа привет привет и браво за идеята, а момчетата от Исперих са А1 Еко. Може би въпросният електромотор на пловдивския беше на едни други момчета, не съм сигурен.
    Иначе на пичовете от Исперих ще им намериш контактите на http://www.a1group.eu

И вече от форума който с каквото може да ти помага – да не се мотае :cheer:

[quote=”tirtirlin” post=1590]Най вероятно ще правя електромобил,поне чувствам че ми се прави.[/quote]
    😆

това много ми хареса 🙂 и аз постоянно имам чувство, че ми се правят какви ли не неща …

Не е лесно това, което си си наумил и е добре да посмяташ добре и да прецениш можеш ли да завършиш един подобен проект …
    5кв ще ти стигнат да задвижиш нещо, не много тежко, но дотам … за по-сериозни резултати нищо не вършиш с 5кв …
    Отделно предполагам, че е на висок волтаж този мотор, което носи доста разходи за батерия

Помисли хубаво в какво се забъркваш!
    Един от съветите, които получих като си търсех електромобил относн конверсията беше –
    Това си заслужава само ако много си харесваш колата, която да преправиш в електро.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.