Собственик на Рено Туизи

• This topic is empty.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 61 total)
  • Author

Здравейте на всички!
    Днес си поръчах Рено Туизи. В момента подготвям документите за лизинг, автомобила е наличен в БГ и се надявам до седмица-две да го получа и подкарам.
    Разполагам с доста инфо относно Туизи-то, така че ако някой се интересува питайте. Нещо което е ново и за мен и научих вчера-батерията му е с 8 години гаранция, покриваща капацитет до мин. 75 %. Това е много важно, предвид че в БГ въпросната батерия също се продава на клиента , а не е под наем както в Европа. Отначало мислех, че продажбата е определено по-лош вариант от наема, но сега след тази гаранция е по-изгодния.
    Разполагам с множество калкулации относно електрически автомобили спрямо дизел и бензин, при различен годишен пробег, ако някой иска да прецени кое е наистина по-изгодно може да пише и ще ги публикувам. В тях се отчитат доста неща, включително амортизации, поддръжка, наем на батерия или остаряването и, първоначална цена, разходи и др.
    Най-подробната такава е за Рено Канго ZE, както и за Туизи, но това е стандартна таблица и всеки може да сложи произволен автомобил. Даже Тесла модел S. 😉
    Колкото до Туизи-то смятам да го ползвам ежедневно за придвижване до работа и след това в града, с едно междинно зареждане. Живея в Созопол, работя в Бургас, имам 38 км само в едната посока.
    С удоволствие ще публикувам инфо относно експлоатацията му.

martin@ecars.bg
    Keymaster

Привет и честито, давай всичко, което имаш – няма как да не е интересно и полезно.

Преместих темата в категория Renault Twizy, а и ние се подготвяме за същото нещо, пък да видим кога ще се сдобием с Twizy :cheer:

Виж тази моя Twizy тема и казвай какво мислиш по въпроса.

Поздравления за избора!
    Много безавариини ел километри като я вземете!

Някаккви детаили за цената бихте ли споделили?

Rumen
    Member

Пишете и как е отоплението,с тези венилови прозорци няма ли да е проблем да се кара през зимата.Тредставете си ги с 2мм лед по тях

martin@ecars.bg
    Keymaster

[quote=”Karaivanov” post=514]Пишете и как е отоплението,с тези венилови прозорци няма ли да е проблем да се кара през зимата.Тредставете си ги с 2мм лед по тях[/quote]

Няма такова, проучвах варианти за някаква мини печица за нашето, но като цяло си е за шапка и ръкавици (добре опакован/а), ако искаш да го караш зимата.

Има оригинален аксесоар одеяло :cheer:

Driver-and-passenger-cover-twizy.jpg

Rumen
    Member

Да,разбрах.Значи под 4 градуса Целзий му изписва опасност от заледяване на стаклата. 😉 Все пак за лятото си е супер

martin@ecars.bg
    Keymaster

Бих включил пролетта и есента със сигурност, а след като вече има и зимни гуми направени за него, а и с многото зимни снимки от Европа, които съм виждал, може да се получават поне зимни забавленийца 👿

contiecontactwinter.jpg

Цената на Туизи е 28090 лв. с ДДС с батерията. Поне това, което аз съм си поръчал – Urban 80 – високото ниво на оборудване, с мощност 17 к.с. Има и по-евтин вариант, с по – малко екстри. B) Това, което бавеше доставката до момента беше лизинга, тъй като до преди една седмица нямаше лизинг, готов да финансира електромобил. Е, вече има, даже и на оперативен лизинг. Това е важно за фирми, защото чрез оперативния лизинг се ползва и ДДС-то на автомобила.
    В следващите ден два ще го получа и ще мога да дам повече инфо, но като първоначална вноска е 1755 лв, и после 45 месеца по около 585 лв с ДДС, като има и остатъчна стойност 7022 лв. Това обаче е с включени всички застраховки за периода от четири години, както и с обслужването на автомобила за целия период. Реалното оскъпяване е около 11%. за тези четири години.

Добре е че има зимни гуми, но дали има и у нас? Ако някой намери къде продават, да пише, че ще купувам след седмица.

Ми айде ще чакаме отзиви от електровозията 🙂

за зимни гуми мисля няма да е проблем
    доколкото видях са 125/80 13 предни и 145/80 13 задни
    Континентал имат такива размери и се предлагат в БГ сайтовете за гуми

martin@ecars.bg
    Keymaster

Да, тези нали са e.Contact и не зная дали ще ги внесат като са специално за електромобили (трябва да се звъни и проверява), но по размер зимни ще се намерят гаранция.

Купих си зимни гуми за Туизито. Комплект четирите за 211 лв с безплатен монтаж. Барум Поларис 2 отпред и Барум Поларис 3 отзад. Само предните са размер 135 вместо 125. Дано да станат при монтажа B) Доставчик : Медина Мед – много приятна и коректна фирма,на която сме корпоративни клиенти.

И една снимчица преди получаването му

Elektromobil_1.jpg

martin@ecars.bg
    Keymaster

[quote=”nio” post=563]Купих си зимни гуми за Туизито. Комплект четирите за 211 лв с безплатен монтаж. Барум Поларис 2 отпред и Барум Поларис 3 отзад. Само предните са размер 135 вместо 125. Дано да станат при монтажа B) Доставчик : Медина Мед – много приятна и коректна фирма,на която сме корпоративни клиенти.[/quote]

😆 Това със 135 отпред същото го планирам и аз, само още не сме си взели Туизито. Да видим дали ще е преди Коледа. Точно такива са цените, по около 50 кинта гумата и си идва на към 200. С Conti отиваш по към 340 лв за к-т.

Нова информация – гуми с размер 135/80 13 стават без проблеми отпред.
    Скоро ще има още допълнителна информация относно експлоатацията на Туизи. За момента съм изминал само около 600 км с него и не мога още да конкретизирам всичко. Относно експлоатацията при ниски температури – аеродинамиката му е така изчислена, че на водача не духа дори и ако е без странични стъкла. С подходящо облекло го карам и при минус 5 градуса без проблеми. Но има завихряния в областта на коленете и глезените, което ме накара да обувам по-дебели чорапи и да ползвам покривало за краката. Даже сега си поръчах едно такова с подгряване от собствена батерия.
    Пробег при температури около нулата – минимум 60 км при най-неикономично каране.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 61 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.