- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
April 6, 2016 at 2:48 pm #34971Младен МарковMember
[quote=”mumojem” post=2333]Това ми беше първата асоцияция – с винетния стикер за зоните. Ами вчера беше в Интер Експото го видях, но някакви церемонии и дори не се сетих да го дръпна да питам.[/quote]
Ми да имаш едно наум да го питаш ако го видиш пак 😉
April 6, 2016 at 2:49 pm #34964Rumen VelinovMemberАко някой има контакт с него може да му намекне, че е сгрешил и, ако господин зам. министъра има желание може да задвижи някои лостове за премахване на винетката 🙂
April 6, 2016 at 2:49 pm #34965Rumen VelinovMemberАко някой има контакт с него може да му намекне, че е сгрешил и, ако господин зам. министъра има желание може да задвижи някои лостове за премахване на винетката 🙂
April 6, 2016 at 2:49 pm #34972Rumen VelinovMemberАко някой има контакт с него може да му намекне, че е сгрешил и, ако господин зам. министъра има желание може да задвижи някои лостове за премахване на винетката 🙂
April 6, 2016 at 2:49 pm #34975Rumen VelinovMemberАко някой има контакт с него може да му намекне, че е сгрешил и, ако господин зам. министъра има желание може да задвижи някои лостове за премахване на винетката 🙂
July 10, 2016 at 2:14 pm #35379Калин СтавревMemberХа сега “НОВО ДВАЙСЕ” за данъка !
Тези дни получих писмо от общината ми (Илинден), че дължа данък за електрическото си превозно средство (Reva).
Миналата година по това време го регистрирах, и тогава ми казаха , че дължа данък. Учтиво им посочих, че това е електромобил и те казаха, че ще го коригират. За целта подадох специална допълнителна декларация и след няколко седмици ми сторнираха данъка. Тази година обаче отново се оказа, че дължа данък, и устно попитах защо, след като е електромобил. Не можаха да ми обяснят, казаха, че ще проверяват. И така проверяваха над 4 месеца, докато тази седмица получих следното писмо (вж. картинката по-долу).Така, значи излиза, че автомобилите, моторите и мотопедите са освободени от данък, а всичко останало с електродвигател , включително и малките електромобили категория L7e (четириколесни пътни превозни средства с електродвигател), които са точно между мотор и автомобил трябва да плащат данък.
Къде е логиката ?
Моля ви всички, които имат електрозадвижвани МПС кат. L7e да споделят каква е ситуацията с данъците при тях.July 10, 2016 at 2:14 pm #35381Калин СтавревMemberХа сега “НОВО ДВАЙСЕ” за данъка !
Тези дни получих писмо от общината ми (Илинден), че дължа данък за електрическото си превозно средство (Reva).
Миналата година по това време го регистрирах, и тогава ми казаха , че дължа данък. Учтиво им посочих, че това е електромобил и те казаха, че ще го коригират. За целта подадох специална допълнителна декларация и след няколко седмици ми сторнираха данъка. Тази година обаче отново се оказа, че дължа данък, и устно попитах защо, след като е електромобил. Не можаха да ми обяснят, казаха, че ще проверяват. И така проверяваха над 4 месеца, докато тази седмица получих следното писмо (вж. картинката по-долу).Така, значи излиза, че автомобилите, моторите и мотопедите са освободени от данък, а всичко останало с електродвигател , включително и малките електромобили категория L7e (четириколесни пътни превозни средства с електродвигател), които са точно между мотор и автомобил трябва да плащат данък.
Къде е логиката ?
Моля ви всички, които имат електрозадвижвани МПС кат. L7e да споделят каква е ситуацията с данъците при тях.July 10, 2016 at 2:14 pm #35383Калин СтавревMemberХа сега “НОВО ДВАЙСЕ” за данъка !
Къде е логиката ?
Моля ви всички, които имат електрозадвижвани МПС кат. L7e да споделят каква е ситуацията с данъците при тях.July 10, 2016 at 2:18 pm #35382martin@ecars.bgKeymasterАз така и не го регистрирах преди 2 години, въпреки че от Рено си ми напомниха да го направя. После пък някъде чух, че то автоматично си се завеждало в общината от КАТ, ама не вярвам – така или иначе го пропуснах това. Логиката е, че след като не ми пращат нищо не е заведено и затова ще ходя да го регистрирам и да видя какво се случва и дали ще има същия казус.
Ще пиша скоро.
July 10, 2016 at 2:18 pm #35384martin@ecars.bgKeymasterАз така и не го регистрирах преди 2 години, въпреки че от Рено си ми напомниха да го направя. После пък някъде чух, че то автоматично си се завеждало в общината от КАТ, ама не вярвам – така или иначе го пропуснах това. Логиката е, че след като не ми пращат нищо не е заведено и затова ще ходя да го регистрирам и да видя какво се случва и дали ще има същия казус.
Ще пиша скоро.
July 10, 2016 at 2:18 pm #35388martin@ecars.bgKeymasterАз така и не го регистрирах преди 2 години, въпреки че от Рено си ми напомниха да го направя. После пък някъде чух, че то автоматично си се завеждало в общината от КАТ, ама не вярвам – така или иначе го пропуснах това. Логиката е, че след като не ми пращат нищо не е заведено и затова ще ходя да го регистрирам и да видя какво се случва и дали ще има същия казус.
Ще пиша скоро.
July 17, 2016 at 3:43 pm #35417cityelMemberЯвно доста хора ще “прореват” тази година!
Направо да стягаме една тема за подготовка на подписка с доказателства как в ЦЯЛА Европа никъде тези коли не плащат данък, а само тук с нас се заяждат завистливо.
Всичко се започна от тъмно красния Добрич , разплазмоди се у Варна и сега се разнася навсякъде.
Мога да помоля за документи от Германия, Англия и Франция за това, че Рева не дължи данък никъде в тези държави, мога и да осигуря превод понеже и език не им се е учило на “заинтересованите” хора. Решили са да вземат някой левец от там, от където никой друг по цял свят не се е посвинил да взема.July 17, 2016 at 3:43 pm #35419cityelMemberЯвно доста хора ще “прореват” тази година!
Направо да стягаме една тема за подготовка на подписка с доказателства как в ЦЯЛА Европа никъде тези коли не плащат данък, а само тук с нас се заяждат завистливо.
Всичко се започна от тъмно красния Добрич , разплазмоди се у Варна и сега се разнася навсякъде.
Мога да помоля за документи от Германия, Англия и Франция за това, че Рева не дължи данък никъде в тези държави, мога и да осигуря превод понеже и език не им се е учило на “заинтересованите” хора. Решили са да вземат някой левец от там, от където никой друг по цял свят не се е посвинил да взема.July 17, 2016 at 3:43 pm #35426cityelMemberЯвно доста хора ще “прореват” тази година!
Мога да помоля за документи от Германия, Англия и Франция за това, че Рева не дължи данък никъде в тези държави, мога и да осигуря превод понеже и език не им се е учило на “заинтересованите” хора. Решили са да вземат някой левец от там, от където никой друг по цял свят не се е посвинил да взема.July 17, 2016 at 3:50 pm #35420martin@ecars.bgKeymasterПуснахме имейл до общината от името на Сдружение ЕЛЕКТРОМОБИЛИ БГ миналата седмица, но нямаме отговор. Ще защитаваме интересите на общността и всичките ни потребители – от понеделник задействаме една жалба да внесем официално в общината.
Ще пиша как се движим с казуса!
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.