- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
October 18, 2016 at 12:17 pm #35897martin@ecars.bgKeymaster
Не са ми пращали нищо за туизето, то е на фирма, на ме съм го и регистрирал в общината – преди 2 години се замотах, после някъде видях, че по служебен път отивали данните в общината, но дали е станало така нямам идея.
October 18, 2016 at 12:17 pm #35901martin@ecars.bgKeymasterНе са ми пращали нищо за туизето, то е на фирма, на ме съм го и регистрирал в общината – преди 2 години се замотах, после някъде видях, че по служебен път отивали данните в общината, но дали е станало така нямам идея.
October 18, 2016 at 12:17 pm #35914martin@ecars.bgKeymasterНе са ми пращали нищо за туизето, то е на фирма, на ме съм го и регистрирал в общината – преди 2 години се замотах, после някъде видях, че по служебен път отивали данните в общината, но дали е станало така нямам идея.
January 23, 2017 at 2:43 pm #36936КонстантинMemberНа мен продължават да ми начисляват данък на L7e-то …
Имам и официален отговор от шефа на Дирекция ”ОБЩИНСКИ ПРИХОДИ” че данък се дължи. Тия дни ще постна документа.Някой има ли намерение да се бори с този проблем за да обединим усилия?
January 23, 2017 at 2:43 pm #36937КонстантинMemberНа мен продължават да ми начисляват данък на L7e-то …
Имам и официален отговор от шефа на Дирекция ”ОБЩИНСКИ ПРИХОДИ” че данък се дължи. Тия дни ще постна документа.Някой има ли намерение да се бори с този проблем за да обединим усилия?
January 23, 2017 at 2:43 pm #36949КонстантинMemberНа мен продължават да ми начисляват данък на L7e-то …
January 26, 2017 at 12:08 am #36952cityelMemberБатю, плащай си бръже данъко, оти ако те фанат,… особену ако па си не платиш и гражданската те чека и до година у кошарата.. По новите норми.. От по нагодина ако немаш слънчеви очила летно време – 5 илядо ле`а глоба(че се не наядоа) и 6 месеца пробация.
Еййй, направо не знам!
Да земе па да му присветне малко на това гражданско общество с робски произход нещо… па да напраиме една подписка. Па да е занесеме при омбудсмано.. Па при арменскио поп да се оплачеме..January 26, 2017 at 12:08 am #36957cityelMemberБатю, плащай си бръже данъко, оти ако те фанат,… особену ако па си не платиш и гражданската те чека и до година у кошарата.. По новите норми.. От по нагодина ако немаш слънчеви очила летно време – 5 илядо ле`а глоба(че се не наядоа) и 6 месеца пробация.
Еййй, направо не знам!
Да земе па да му присветне малко на това гражданско общество с робски произход нещо… па да напраиме една подписка. Па да е занесеме при омбудсмано.. Па при арменскио поп да се оплачеме..January 26, 2017 at 12:08 am #36962cityelMemberБатю, плащай си бръже данъко, оти ако те фанат,… особену ако па си не платиш и гражданската те чека и до година у кошарата.. По новите норми.. От по нагодина ако немаш слънчеви очила летно време – 5 илядо ле`а глоба(че се не наядоа) и 6 месеца пробация.
Еййй, направо не знам!
Да земе па да му присветне малко на това гражданско общество с робски произход нещо… па да напраиме една подписка. Па да е занесеме при омбудсмано.. Па при арменскио поп да се оплачеме..January 28, 2017 at 2:39 pm #36977Калин СтавревMemberЕдно ВАЖНО уточнение :
Излиза, че общините четат законите, както на тях им е изгодно (т.е. ако не им изнася, направо не ги четат).Ето и уточнението:
1. Според чл.58, ал.2 от ЗМДТ “Освобождават се от данък електрическите автомобили, мотоциклети и мотопеди”.
2. Според ЗДвП, Допълнителни разпоредби, параграф 6 , точка 12:
” “Автомобил” е недвуколесно безрелсово моторно превозно средство, което се използва за превозване на пътници и товари или за теглене на други пътни превозни средства. Към автомобилите се приравняват и тролейбусите. В зависимост от предназначението си автомобилите биват:
а) леки – за превозване на пътници, в които броят на местата за сядане без мястото на водача не превишава 8; ….”
Край на цитата!Дори и неспециалист би следвало да разбере, че “четириколесно ППС”, включително категориите L7e и М (повечето леки автомобили), отговарят точно и напълно на дефиницията “АВТОМОБИЛ”.
Налагането на данък върху горепосочените електрически L7e може спокойно да се квалифицира като САМОУПРАВСТВО, неспазване на законите (ЗДвП и ЗМД) и откровен рекет спрямо собствениците на електрически L7e.
January 28, 2017 at 2:39 pm #36983Калин СтавревMemberЕдно ВАЖНО уточнение :
Излиза, че общините четат законите, както на тях им е изгодно (т.е. ако не им изнася, направо не ги четат).Ето и уточнението:
1. Според чл.58, ал.2 от ЗМДТ “Освобождават се от данък електрическите автомобили, мотоциклети и мотопеди”.
” “Автомобил” е недвуколесно безрелсово моторно превозно средство, което се използва за превозване на пътници и товари или за теглене на други пътни превозни средства. Към автомобилите се приравняват и тролейбусите. В зависимост от предназначението си автомобилите биват:
а) леки – за превозване на пътници, в които броят на местата за сядане без мястото на водача не превишава 8; ….”
Край на цитата!Дори и неспециалист би следвало да разбере, че “четириколесно ППС”, включително категориите L7e и М (повечето леки автомобили), отговарят точно и напълно на дефиницията “АВТОМОБИЛ”.
Налагането на данък върху горепосочените електрически L7e може спокойно да се квалифицира като САМОУПРАВСТВО, неспазване на законите (ЗДвП и ЗМД) и откровен рекет спрямо собствениците на електрически L7e.
January 28, 2017 at 2:39 pm #36984Калин СтавревMemberЕдно ВАЖНО уточнение :
January 28, 2017 at 2:44 pm #36981Калин СтавревMemberРешението е просто – трябва някой адвокат да заведе дело или дела (предполагам може и колективно) до всички общини, които са налагали данък върху L7e. Според мен спечелването му би трябвало да е детска игра дори и за начинаещ студент по право.
За съжаление аз нямам познат адвокат, към когото да се обърна. Ако някой има такъв, нека първо да се консултираме с него за съвет или най-добре направо да го ангажираме за едно такова дело.January 28, 2017 at 2:44 pm #36986Калин СтавревMemberРешението е просто – трябва някой адвокат да заведе дело или дела (предполагам може и колективно) до всички общини, които са налагали данък върху L7e. Според мен спечелването му би трябвало да е детска игра дори и за начинаещ студент по право.
За съжаление аз нямам познат адвокат, към когото да се обърна. Ако някой има такъв, нека първо да се консултираме с него за съвет или най-добре направо да го ангажираме за едно такова дело.January 28, 2017 at 2:44 pm #36987Калин СтавревMemberРешението е просто – трябва някой адвокат да заведе дело или дела (предполагам може и колективно) до всички общини, които са налагали данък върху L7e. Според мен спечелването му би трябвало да е детска игра дори и за начинаещ студент по право.
За съжаление аз нямам познат адвокат, към когото да се обърна. Ако някой има такъв, нека първо да се консултираме с него за съвет или най-добре направо да го ангажираме за едно такова дело. -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.