Без данък за електромобили от 2013 – как да попълваме декларация

• This topic is empty.
Viewing 15 posts - 121 through 135 (of 155 total)
  • Author

Аз не мога да се включа с МПС, че е в Бургас вече :), но съм ЗА всякакви други дейности 🙂

Заедно със cityel движим и въпроса за съдебни действия.
    Свържи се и ти с него.

Явно, че както винаги проблема на давещия се е проблем на давещия се …
    Та ако потърпевшите не се организираме няма кой.

Аз не мога да се включа с МПС, че е в Бургас вече :), но съм ЗА всякакви други дейности 🙂

Заедно със cityel движим и въпроса за съдебни действия.
    Свържи се и ти с него.

Явно, че както винаги проблема на давещия се е проблем на давещия се …
    Та ако потърпевшите не се организираме няма кой.

martin@ecars.bg
    Keymaster

Супер другари, Косьо поздравления за участието – пишете постоянно как се движат нещата и ме ръчкайте за съдействие чрез ЕЛЕКТРОМОБИЛИ БГ – аз ще имам грижата да стиковам с колегите и да се включваме.

martin@ecars.bg
    Keymaster

Супер другари, Косьо поздравления за участието – пишете постоянно как се движат нещата и ме ръчкайте за съдействие чрез ЕЛЕКТРОМОБИЛИ БГ – аз ще имам грижата да стиковам с колегите и да се включваме.

Аз си мисля, че едно рамо от БАЕПС няма да е излишно …

Ако имаш възможност да поставиш пред тях въпроса, смятам също би имало ефект.

Писах на :

заместник-кмет по направление “Зелена система, екология и земеползване” Йоана Христова

И на БАЕПС

Да видим дали ще се задейства някой …

Аз си мисля, че едно рамо от БАЕПС няма да е излишно …

Писах на :

заместник-кмет по направление “Зелена система, екология и земеползване” Йоана Христова

И на БАЕПС

Да видим дали ще се задейства някой …

[quote=”rrumpe” post=3172]Това с катализтора съм го пропуснал 😀 Но браво, че си се навил да излезеш пред камерата.[/quote]
    То с катализатора е новост от съставения ми акт :S

Кво да се навивам толкова, нEма да ме “поръчат” от общината, я 😆

[quote=”rrumpe” post=3172]Това с катализтора съм го пропуснал 😀 Но браво, че си се навил да излезеш пред камерата.[/quote]
    То с катализатора е новост от съставения ми акт :S

Кво да се навивам толкова, нEма да ме “поръчат” от общината, я 😆

martin@ecars.bg
    Keymaster

[quote=”k.i.” post=3176]Аз си мисля, че едно рамо от БАЕПС няма да е излишно …

Писах на :

И на БАЕПС

Да видим дали ще се задейства някой …[/quote]

Ще дадем ние като организация рамо – сега влизат още хора при нас и ще има ресурс да се задействат неща, за които физически не ни стигаше времето.

martin@ecars.bg
    Keymaster

[quote=”k.i.” post=3176]Аз си мисля, че едно рамо от БАЕПС няма да е излишно …

Писах на :

И на БАЕПС

Да видим дали ще се задейства някой …[/quote]

Ще дадем ние като организация рамо – сега влизат още хора при нас и ще има ресурс да се задействат неща, за които физически не ни стигаше времето.

Ами добре, надявам се да се случи нещо в крайна сметка.

Аз ще си кореспондирам тогава с БАЕПС за да разбера каква е ролята им …

Ами добре, надявам се да се случи нещо в крайна сметка.

Аз ще си кореспондирам тогава с БАЕПС за да разбера каква е ролята им …

БАЕПС реагираха, надявам се наистина да се постараят.

Здравейте,
    Запознати сме с проблема, който се дължи на пропуск в закона. Като освободени от данък са изброени двуколесни, триколесни електрически превозни средства и електрически автомобили, без да се споменават четириколесните. Очевидно е, че намерението на законодателя е било освобождаването от данък на всички ЕПС, но поради непопулярността на малките четириколесни при записването изглежда не са включили изрично и тях. Поради тази причина териториалните дирекции на НАП тълкуват по свое усмотрение закона и се стига до парадокси като облагане с данък на четириколесните ЕПС.
    В края на миналата година БАЕПС депозира писмо в Министерство на финансите и главна дирекция на НАП, с което запозна отговорните институции с проблема и очакваме в скоро време Министерството да поеме инициативата и предложи законодателна промяна, която да отстрани пропуска в закона.
    Следим ситуацията и ще направим всичко възможно освобождаването от данък на четириколесните ЕПС да стане факт възможно най-скоро.
    Поздрави!

БАЕПС реагираха, надявам се наистина да се постараят.

Здравейте,
    Запознати сме с проблема, който се дължи на пропуск в закона. Като освободени от данък са изброени двуколесни, триколесни електрически превозни средства и електрически автомобили, без да се споменават четириколесните. Очевидно е, че намерението на законодателя е било освобождаването от данък на всички ЕПС, но поради непопулярността на малките четириколесни при записването изглежда не са включили изрично и тях. Поради тази причина териториалните дирекции на НАП тълкуват по свое усмотрение закона и се стига до парадокси като облагане с данък на четириколесните ЕПС.
    В края на миналата година БАЕПС депозира писмо в Министерство на финансите и главна дирекция на НАП, с което запозна отговорните институции с проблема и очакваме в скоро време Министерството да поеме инициативата и предложи законодателна промяна, която да отстрани пропуска в закона.
    Следим ситуацията и ще направим всичко възможно освобождаването от данък на четириколесните ЕПС да стане факт възможно най-скоро.
    Поздрави!

От БАЕПС ме посъветваха да се адресира дирекция “Данъчна политика” в Министерство на финансите, смятат, че сигнали от хора биха били в плюс на решаването на проблема.

Вече писах на ‘taxpolicy@minfin.bg’

Смятам, че всеки собственик на L7e може да отдели 5 мин за един мейл …

Viewing 15 posts - 121 through 135 (of 155 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.