- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
May 19, 2017 at 9:58 am #37548КонстантинMember
Аз не мога да се включа с МПС, че е в Бургас вече :), но съм ЗА всякакви други дейности 🙂
Заедно със cityel движим и въпроса за съдебни действия.
Свържи се и ти с него.Явно, че както винаги проблема на давещия се е проблем на давещия се …
Та ако потърпевшите не се организираме няма кой.May 19, 2017 at 9:58 am #37550КонстантинMemberАз не мога да се включа с МПС, че е в Бургас вече :), но съм ЗА всякакви други дейности 🙂
Заедно със cityel движим и въпроса за съдебни действия.
Свържи се и ти с него.Явно, че както винаги проблема на давещия се е проблем на давещия се …
Та ако потърпевшите не се организираме няма кой.May 19, 2017 at 10:22 am #37551martin@ecars.bgKeymasterСупер другари, Косьо поздравления за участието – пишете постоянно как се движат нещата и ме ръчкайте за съдействие чрез ЕЛЕКТРОМОБИЛИ БГ – аз ще имам грижата да стиковам с колегите и да се включваме.
May 19, 2017 at 10:22 am #37552martin@ecars.bgKeymasterСупер другари, Косьо поздравления за участието – пишете постоянно как се движат нещата и ме ръчкайте за съдействие чрез ЕЛЕКТРОМОБИЛИ БГ – аз ще имам грижата да стиковам с колегите и да се включваме.
May 19, 2017 at 10:24 am #37553КонстантинMemberАз си мисля, че едно рамо от БАЕПС няма да е излишно …
Ако имаш възможност да поставиш пред тях въпроса, смятам също би имало ефект.
Писах на :
заместник-кмет по направление “Зелена система, екология и земеползване” Йоана Христова
И на БАЕПС
Да видим дали ще се задейства някой …
May 19, 2017 at 10:24 am #37554КонстантинMemberАз си мисля, че едно рамо от БАЕПС няма да е излишно …
Писах на :
заместник-кмет по направление “Зелена система, екология и земеползване” Йоана Христова
И на БАЕПС
Да видим дали ще се задейства някой …
May 19, 2017 at 12:03 pm #37555КонстантинMember[quote=”rrumpe” post=3172]Това с катализтора съм го пропуснал 😀 Но браво, че си се навил да излезеш пред камерата.[/quote]
То с катализатора е новост от съставения ми акт :SКво да се навивам толкова, нEма да ме “поръчат” от общината, я 😆
May 19, 2017 at 12:03 pm #37556КонстантинMember[quote=”rrumpe” post=3172]Това с катализтора съм го пропуснал 😀 Но браво, че си се навил да излезеш пред камерата.[/quote]
То с катализатора е новост от съставения ми акт :SКво да се навивам толкова, нEма да ме “поръчат” от общината, я 😆
May 19, 2017 at 12:09 pm #37557martin@ecars.bgKeymaster[quote=”k.i.” post=3176]Аз си мисля, че едно рамо от БАЕПС няма да е излишно …
Писах на :
И на БАЕПС
Да видим дали ще се задейства някой …[/quote]
Ще дадем ние като организация рамо – сега влизат още хора при нас и ще има ресурс да се задействат неща, за които физически не ни стигаше времето.
May 19, 2017 at 12:09 pm #37560martin@ecars.bgKeymaster[quote=”k.i.” post=3176]Аз си мисля, че едно рамо от БАЕПС няма да е излишно …
Писах на :
И на БАЕПС
Да видим дали ще се задейства някой …[/quote]
Ще дадем ние като организация рамо – сега влизат още хора при нас и ще има ресурс да се задействат неща, за които физически не ни стигаше времето.
May 19, 2017 at 1:43 pm #37559КонстантинMemberАми добре, надявам се да се случи нещо в крайна сметка.
Аз ще си кореспондирам тогава с БАЕПС за да разбера каква е ролята им …
May 19, 2017 at 1:43 pm #37563КонстантинMemberАми добре, надявам се да се случи нещо в крайна сметка.
Аз ще си кореспондирам тогава с БАЕПС за да разбера каква е ролята им …
May 19, 2017 at 2:53 pm #37562КонстантинMemberБАЕПС реагираха, надявам се наистина да се постараят.
Здравейте,
Запознати сме с проблема, който се дължи на пропуск в закона. Като освободени от данък са изброени двуколесни, триколесни електрически превозни средства и електрически автомобили, без да се споменават четириколесните. Очевидно е, че намерението на законодателя е било освобождаването от данък на всички ЕПС, но поради непопулярността на малките четириколесни при записването изглежда не са включили изрично и тях. Поради тази причина териториалните дирекции на НАП тълкуват по свое усмотрение закона и се стига до парадокси като облагане с данък на четириколесните ЕПС.
В края на миналата година БАЕПС депозира писмо в Министерство на финансите и главна дирекция на НАП, с което запозна отговорните институции с проблема и очакваме в скоро време Министерството да поеме инициативата и предложи законодателна промяна, която да отстрани пропуска в закона.
Следим ситуацията и ще направим всичко възможно освобождаването от данък на четириколесните ЕПС да стане факт възможно най-скоро.
Поздрави!May 19, 2017 at 2:53 pm #37565КонстантинMemberБАЕПС реагираха, надявам се наистина да се постараят.
Здравейте,
Запознати сме с проблема, който се дължи на пропуск в закона. Като освободени от данък са изброени двуколесни, триколесни електрически превозни средства и електрически автомобили, без да се споменават четириколесните. Очевидно е, че намерението на законодателя е било освобождаването от данък на всички ЕПС, но поради непопулярността на малките четириколесни при записването изглежда не са включили изрично и тях. Поради тази причина териториалните дирекции на НАП тълкуват по свое усмотрение закона и се стига до парадокси като облагане с данък на четириколесните ЕПС.
В края на миналата година БАЕПС депозира писмо в Министерство на финансите и главна дирекция на НАП, с което запозна отговорните институции с проблема и очакваме в скоро време Министерството да поеме инициативата и предложи законодателна промяна, която да отстрани пропуска в закона.
Следим ситуацията и ще направим всичко възможно освобождаването от данък на четириколесните ЕПС да стане факт възможно най-скоро.
Поздрави!May 19, 2017 at 3:58 pm #37564КонстантинMemberОт БАЕПС ме посъветваха да се адресира дирекция “Данъчна политика” в Министерство на финансите, смятат, че сигнали от хора биха били в плюс на решаването на проблема.
Вече писах на ‘taxpolicy@minfin.bg’
Смятам, че всеки собственик на L7e може да отдели 5 мин за един мейл …
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.