- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
October 28, 2013 at 5:28 pm #20901martin@ecars.bgKeymaster
Издават ги на ул. Будапеща 17 в Центъра за градска мобилност.
Засега са безплатни, въпреки че в наредбата им пише следното:
Стикерът следва да съдържа информация относно време, място на валидност, вид и тип на двигателя така, както е указано в текста на приложение № 16 към настоящата наредба. Същият се издава на собственика на електромобила за едногодишен период, след заплащане еднократно на цена равняваща се на разходите по издаване, активиране и контрол на стикера, която се определя с решение на столичния общински съвет.
Искат обаче освен талона от КАТ и квитанция от общината за освобождаването от данък.
Би трябвало да ги сменят всяка година, пък колко години ще има безплатно паркиране на електромобили предстои да видим.
Това е за София, а за Бургас който има инфо да се включи в темата, да се знае и там как става.
October 29, 2013 at 7:02 pm #20910Петър СтойчевMemberT.e. само за чист електромобил?
.. уф.. дай на БГ чиновник да ти пише наредба..
October 29, 2013 at 7:04 pm #20917martin@ecars.bgKeymaster[quote=”earendil” post=479]T.e. само за чист електромобил?
.. уф.. дай на БГ чиновник да ти пише наредба..[/quote]
Мда, само ел. – хибридите не влизат 😳
March 26, 2014 at 2:37 am #25921Николай ИвановMemberАз имам опит и ви пиша за Бургас. Регламентирано е с общинска наредба, но няма стикери засега. Все пак в Бургас има само един електромобил – моето Туизи. Все пак ще предложа да се помисли поне за някакви талони, ако не стикери. Иначе паркирам ежедневно в синята зона, но служителите вече ме научиха, а и съм помолил директора на предприятието да ги информира, че електромобила не заплаща престой в синята зона. Досега не съм имал никакви проблеми.
Надявам се броят на електромобилите да се увеличи след като Община Бургас постави зарядни станции на няколко места в града.December 21, 2014 at 7:59 pm #32087Anatoly NikolovMemberПредстои ми да разбера за Стара Загора и Казанлък.
Ще споделя стъпка по стъпка.December 21, 2014 at 7:59 pm #31932Anatoly NikolovMemberПредстои ми да разбера за Стара Загора и Казанлък.
Ще споделя стъпка по стъпка.October 20, 2016 at 5:07 pm #35903ПЕТЪР ПЕТРОВMemberМиналата седмица бях в софийската Градска мобилност на ул. Будапеща 17.
Получаването на стикера стана много бързо. Служителките бяха перфектни /по специално на 2-ро геше/.
Нужни са:
1. Голям талон – за да видят, че автомобила е 100% ел.
2. Гражданска отговорност – задължително условие за получаване на стикер.Обясниха ми, че стикера е валиден до изтичане на Гражданската и при представянето на новата полица веднага дават нав стикер за следващата година.
Това е всичко. Отне 10 минути.
Пробвах го на другия ден. Работи!!!October 20, 2016 at 5:07 pm #35908ПЕТЪР ПЕТРОВMemberМиналата седмица бях в софийската Градска мобилност на ул. Будапеща 17.
Получаването на стикера стана много бързо. Служителките бяха перфектни /по специално на 2-ро геше/.
Нужни са:
2. Гражданска отговорност – задължително условие за получаване на стикер.Обясниха ми, че стикера е валиден до изтичане на Гражданската и при представянето на новата полица веднага дават нав стикер за следващата година.
Пробвах го на другия ден. Работи!!!October 20, 2016 at 5:07 pm #35919ПЕТЪР ПЕТРОВMemberМиналата седмица бях в софийската Градска мобилност на ул. Будапеща 17.
Нужни са:
Пробвах го на другия ден. Работи!!!October 21, 2016 at 9:59 pm #35912martin@ecars.bgKeymaster[quote=”PETROV” post=2634]Миналата седмица бях в софийската Градска мобилност на ул. Будапеща 17.
Нужни са:
Пробвах го на другия ден. Работи!!![/quote]Чудесен полезен коментар – влиза в нещата, които ще изкараме на видно на главната страница.
October 21, 2016 at 9:59 pm #35916martin@ecars.bgKeymaster[quote=”PETROV” post=2634]Миналата седмица бях в софийската Градска мобилност на ул. Будапеща 17.
Нужни са:
Пробвах го на другия ден. Работи!!![/quote]Чудесен полезен коментар – влиза в нещата, които ще изкараме на видно на главната страница.
October 21, 2016 at 9:59 pm #35927martin@ecars.bgKeymaster[quote=”PETROV” post=2634]Миналата седмица бях в софийската Градска мобилност на ул. Будапеща 17.
Нужни са:
October 24, 2016 at 3:18 pm #35943КонстантинMemberДа добавя пък аз … 🙂
Само се подновява документално, стикера си седи, не дават друг.
October 24, 2016 at 3:18 pm #35949КонстантинMemberДа добавя пък аз … 🙂
October 24, 2016 at 3:18 pm #35951КонстантинMemberДа добавя пък аз … 🙂
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.