• This topic is empty.
Viewing 15 posts - 91 through 105 (of 166 total)
  • Author

[quote=”nio” post=1006] Цена 27 лв за комплект. Ако има желаещи. 😛 [/quote]

Аз съм желаещ! Каква е дължината? Има ли различни размери и мога ли да ги поръчам в български интернет магазин или от теб? Има ги в DX, но не ми се чакат от Китай, ако мога да си ги намеря в България ще е супер.

Купувам ги от един магазин в Бургас. Няма друг размер, но според мен пасват добре на Туизи. Ако искаш мога да ти взема и да ти ги пратя по куриер. Ако ти трябва точен размер, пиши, ще ги премеря.

Днес говорих с Омникар. Имат софтуер, кабели и всичко необходимо. Не съм питал дали ще закачат чуждо Туизи, но имам известно основание да смятам, че няма да откажат.

[quote=”nio” post=1012]Днес говорих с Омникар. Имат софтуер, кабели и всичко необходимо. Не съм питал дали ще закачат чуждо Туизи, но имам известно основание да смятам, че няма да откажат.[/quote]

Супер 🙂
    Значи да подготвяме софрата 😛
    Ето и една снимка от варненското Туизи – от този ъгъл не изглежда много добре, но количката си е перфектна!

twizy_front_up.jpg

martin@ecars.bg
    Keymaster

Оправихте ли удара отзад и каквото има въобще за оправяне? Каква батерия ще му хакнете?

Качи още снимки де, какво е това, само една, и то нищо не се вижда! :unsure: :ohmy: Дай да видим отвътре как изглежда, колко е голямо мястото за батерията, кабели, какво има отдолу на автомобила… Помъчи се малко, поснимай! B)

[quote=”nio” post=1011]Купувам ги от един магазин в Бургас. Няма друг размер, но според мен пасват добре на Туизи. Ако искаш мога да ти взема и да ти ги пратя по куриер. Ако ти трябва точен размер, пиши, ще ги премеря.[/quote]

Ще ти бъда благодарен ако ги премериш. Имам и друг въпрос – подлежат ли на огъване в малки граници?

[quote=”nio” post=1015]Помъчи се малко, поснимай! B)[/quote]

Така… мъките не са престанали 🙁
    Това което ми извади душичката последните дни е че Рено са направили напълно нов CAN протокол за своите електрички.
    Има няколко ентусиасти, които се опитват да ги “подслушват” и да разберат какви сигнали по кое време се предават.
    Управлението на мотор контролера също става по CAN.
    Лошото е, че за достъп до конфигурацията на електрониката (мотор контролера и компютъра на колата) си трябва парола.
    Още едно нещо което никак не ми харесва е, че Рено са се опитали да описват всичко което се случва по време на шофиране за да може при евентуални искове от страна на клиенти да могат да се защитят.
    Оригиналната батерия на Туизито струвала точно 3150евра, май без ДДС.
    Изглежда така:
    battery_box_Twizy.jpg

И последно което никак не ми харесва е че за България единствено Омникар е закупил оборудване за диагностика на електричките от Рено. Кабела е един-едничък и се намира в представителството им в София.
    До момента не можах да разбера дали е използван или не 😉

martin@ecars.bg
    Keymaster

Бая са си вързали гащите значи, а за дилърите, да, само Омникар имат права за електричките за България засега, но мислех, че всичките представителства са оборудвани – надявам се да ги снабдят с нужната техника.

Това с батерията не го знаех, откъде ти е инфото за цената? Принципно там някъде трябва да е щом офертата е за 28 хил. лв за цялата кола, при положение че е близо 10к евро без батерията.

Свиркай как се развиват нещата, че това е първия проект по рода си в България в момента.

martin@ecars.bg
    Keymaster

[quote=”eltransbg” post=1032]И последно което никак не ми харесва е че за България единствено Омникар е закупил оборудване за диагностика на електричките от Рено. Кабела е един-едничък и се намира в представителството им в София.
    До момента не можах да разбера дали е използван или не ;)[/quote]

Ми да взема да мина през Омникар да го закачат, да му направим сефте на кабела 😆

Сефтето на кабела е направено миналата седмица в Бургас. Закачаха моето Туизи, имаше сервизна акция за подмяна на някакъв кабел. Закъсня :cheer: 😉 Изпреварих те!

Оригиналната батерия на Туизито струвала точно 3150евра, май без ДДС.

Да, вярно е, без ДДС. Рено я продават за около 5000 евро с ДДС, като в цената има включена и 8 годишна гаранция. Това я оскъпява. 3150 евро е като компонент от доставчика с едногодишна гаранция.

martin@ecars.bg
    Keymaster

[quote=”nio” post=1036]Сефтето на кабела е направено миналата седмица в Бургас. Закачаха моето Туизи, имаше сервизна акция за подмяна на някакъв кабел. Закъсня :cheer: 😉 Изпреварих те![/quote]

😆 те да не са го пращали от София при вас в Бургас? Стига де егати хората, да вземат повече кабели да купят 😆

martin@ecars.bg
    Keymaster

[quote=”nio” post=1037]Оригиналната батерия на Туизито струвала точно 3150евра, май без ДДС.

Да, вярно е, без ДДС. Рено я продават за около 5000 евро с ДДС, като в цената има включена и 8 годишна гаранция. Това я оскъпява. 3150 евро е като компонент от доставчика с едногодишна гаранция.[/quote]

Те това ти е – аз нищо никакви цени не зная, ма който се интересува си намира инфо :cheer:

Canto Spm
    Member

А, какво се чува за 5000 те хиляди лева държавна субсидия? Въобще ще се продават ли у нас електромобили с условия ,като в Европа? Омникар нямат нищо на сайта си за Туизи, както и сайта на Рено..:)

Viewing 15 posts - 91 through 105 (of 166 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.