- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
April 5, 2014 at 7:08 pm #26887Георги РусиновMember
Тъй като стана дума за дневни светлини и консумацията на H4 преди няколко страници, използвах това време за експерименти. Имам удоволствието да ви покажа последната си придобивка. Изглежда подобно на тази от снимката, но е два пъти по-мощна (30 вата).
Прилагам и снимка на реалната ситуация във фара. Крушката изглежда абсурдно на пръв поглед, но дългите и късите работят както при обикновена крушка. Разликата е само в малко по-мекия фокус при късите светлини (има граница, но е малко по-мека). Категорично не заслепяват отсрещните!!! Светлината е малко по-силна от тази на найтбрекър, градусите по Келвин са 5 500. Цена на комплекта 130 лева. В охладителя има вентилатор. На този етап съм изключително доволен! Това е първата LED крушка, която изпробвам и тя е ПО-СИЛНА от нормална. Всичко останало досега са пълни глупости (а аз експериментирам от доста години).Нарочно съм направил една снимка от по-високо, за да покажа, че крушката НЕ заслепява. Снимките са направени в 2 часа следобед при ярко слънце, докато чаках да ми сменят гумите.
Резултатите:
1. 2 или 3 пъти по-ниска консумация (нормална крушка гълта 55-60 вата, а тази 20 или 30 (в зависимост дали дълги или къси)
2. Идеален спектър за нощно шофиране.
3. През деня ми е все тая да щадя фаровете- крушките отделят нищожна топлина
4. Живот безконечен.
5, По-силна светлина
6. … това е бъдещето.Ееех, сега да имах Туизи, бих го “спукал” от подобни иновации… :cheer: … ама нямам 🙁 . Май ще си обзаведа и скутера с такива.
Attachments:April 5, 2014 at 7:22 pm #26898martin@ecars.bgKeymasterХа, леле това LED крушки за фарове ли са бре? Как стои въпросът с регулацията, сертификати нещо стандартизация има ли/нужна ли е? Не съм ескпериментирал никога, но досега каквото съм чел все е, че са несериозна работа и все още не могат да заместят халогенките. Явно вече не е така :cheer:
April 5, 2014 at 7:26 pm #26910martin@ecars.bgKeymasterМетни малко повече инфо, марка, модел…
April 5, 2014 at 7:59 pm #26920Георги РусиновMember[quote=”mumojem” post=1114]Ха, леле това LED крушки за фарове ли са бре? Как стои въпросът с регулацията, сертификати нещо стандартизация има ли/нужна ли е? Не съм ескпериментирал никога, но досега каквото съм чел все е, че са несериозна работа и все още не могат да заместят халогенките. Явно вече не е така :cheer:[/quote]
Ете тези вече са сериозната работа! Очаквам близките месеци да навлязат на пазара. Чаках 3 години, докато се сетят как да изнесат охлаждането извън фара. Сега ще чакам да ги предвидят и за повечето модели автомобили. При мен стана по чудо. Първоначално исках да оставя вентилатора в затворения обем на фара, но после се притесних от прегряване и го изнесох. Реално това стана чрез сгъването и разгъването на един маншон, но на други автомобили би било проблем (някои имат кутия, която е близо до крушката и няма място за охладителя. Марка няма – китайска иновация, която до една година ще завладее света подобно на ксеноновата истерия…
Единственото неясно за мен е реалния живот на чипа при тези температури. Поживем, увидим! Сложил съм си главата в торбата… хаха!April 5, 2014 at 8:04 pm #26930martin@ecars.bgKeymasterЕ, значи си преди другите в тестовата схема 😆 – това ми е познато. Еми чудесно, наблюдавай как се държат и свиркай какво се случва.
April 6, 2014 at 8:42 am #26952Николай ИвановMemberВчера гледах новия Нисан Кашкай. Във високите нива на оборудване е серийно с лед фарове на къси и дълги. Охлаждането обаче е извън рефлектора, вътре в самия фар. Бих си взел веднага за Туизи-то, има ли? Тъкмо ще ги тестваме заедно.
April 6, 2014 at 12:14 pm #26961Георги РусиновMemberЗаводският LED е друго нещо и не може да се сравнява. Става дума за колите, които са с конвенционални крушки. За мен това е сериозен проблем,,, Аз реших охлаждането да е извън фара, защото колкото по-хладни са диодите, толкова по-дълго светят. Вътре нещо ме притесни… Вън ме притеснява запрашаването на вентилаторите, но те не са едиствените открити въртящи се части в колата. Затова ще видим във времето. Най-много да се износят вентилаторчетата, но с какво са по-различни от тези в компютрите, където работят денонощно на прах и мръсотия? Това бе логиката ми да ги оставя извън фара, а той да е запечатан.
Системата струва 130 лева H4. Мога да поръчам. Мой приятел ми ги доставя.
April 6, 2014 at 3:10 pm #26973Plamen PetrovMemberОсвен с окраската тоя са го екипирали и с 5 кубика вода за гасене на пожари 😛
April 6, 2014 at 4:32 pm #26988Николай ИвановMemberВ Туизи зад фара има доста малко място, а самия той е доста плосък. Дай някакви размери и повече снимки, за да преценя дали ще станат. Цената е висока за нещо ново и неизпробвано, но съм отворен към всичко ново и енергоефективно.
April 8, 2014 at 12:06 am #27130Николай ИвановMemberКолеги, стартирам нова инициатива. Искам ремарке за Туизи-то. Леко, с две колела, на твърд теглич. Има вариант да купя такова за колело, или да направя. Имам регистрация от старо туристическо ремарке. Не мога да измисля как да монтирам теглич и какъв да е той. Дайте идеи. Или ме определете за луд! 😛 🙂 😛 👿
April 8, 2014 at 12:18 am #27144martin@ecars.bgKeymaster[quote=”nio” post=1140]Колеги, стартирам нова инициатива. Искам ремарке за Туизи-то. Леко, с две колела, на твърд теглич. Има вариант да купя такова за колело, или да направя. Имам регистрация от старо туристическо ремарке. Не мога да измисля как да монтирам теглич и какъв да е той. Дайте идеи. Или ме определете за луд! 😛 🙂 😛 :evil:[/quote]
Еми звънкай на пожарникарите отгоре да те светнат и си готов 😆
April 8, 2014 at 12:18 am #27162martin@ecars.bgKeymaster[quote=”nio” post=1140]Колеги, стартирам нова инициатива. Искам ремарке за Туизи-то. Леко, с две колела, на твърд теглич. Има вариант да купя такова за колело, или да направя. Имам регистрация от старо туристическо ремарке. Не мога да измисля как да монтирам теглич и какъв да е той. Дайте идеи. Или ме определете за луд! 😛 🙂 😛 :evil:[/quote]
Еми звънкай на пожарникарите отгоре да те светнат и си готов 😆
April 8, 2014 at 1:10 am #27192Николай ИвановMemberПожарникарското е с багажник, а аз искам ремарке. Даже намерих снимка на теглича за Туизи в нета. Ето го:
http://www.openroadoutfitters.com/images/trailer_acc/EG%20black%20hitch.jpgApril 8, 2014 at 9:27 am #27212Plamen PetrovMemberКой каза че Туизито не може да вдига повече от 80км/ч?
[video width=425 height=344 type=youtube]J1LFtO9thaM[/video]April 8, 2014 at 11:53 am #27224Стефан НиколовMemberЕхааа, това е доста повече от нашето постижение на тест-драйва пред Експо 👿
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.