Зарядни станции в БГ

• This topic is empty.
Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 45 total)
  • Author

Аз бих се радвал да видя къде са въпросните станции. 🙂

Аз ги намирам тук – http://www.plugshare.com/
    Но май има още 1 куп сайтове, които дават информация.

martin@ecars.bg
    Keymaster

То трябваше да се развие зарядния локатор, който направихме – БГ версия на https://www.plugsurfing.com/ ама основателят на plugsurfing полека загуби интерес нещо, защото за 2 години почти нищо не се случи откъм инфраструктура в България…. Даже сега е само на 3 езика, преди беше на 20.

Затова продължаваме да действаме – трябва да напреднем.

Да посъживя малко темата.

Някой знае ли какви са контактите на Фулчарджър? (не че вече са ми дали карта де..).

Обсъждахме в една тема, че е нормално да са mennekes, тъй като иначе човек трябва да си мъкне контролера (нали правилно мисля?). Според сайтът pluginshare , всички са нормален евро контакт, но пак според там и на Експо центъра е такъв, а ви казвате, че там е mennekes. .. т.е. информацията в pluginshare може да не е попълнена коректно от подалите я..

Питам, защото се каня да си взема mennekes кабел, тъй като мисля да ходя с колата до Италия и да ползвам зарядните станции из Рим. .. та се чудех дали ще мога да си го ползвам и някъде в БГ..

Опс, корекция, гледал съм друга в pluginshare, тази на Цариградско изобщо я няма..(моята в Несебър съм я сложил) 🙂

martin@ecars.bg
    Keymaster

На Цариградско няма Mennekes, както и на устройствата на Фулчарджър (те са с шуко).

Ето какво за локаторите – в момента работим по четвъртия ни електромобилен сайт – първият български локатор на зарядни станции за електромобили – там ще има всички станции в БГ и ще може да се добавят от потребители, като очаквам да го стартираме през септември. Името е… http://www.VsichkoTok.bg :cheer:

т.е., трябва да носа стоковото си “зарядно”, за да зареждам из БГ? .. няма вариант само с кабел? Не е ли глупаво това…? Българска му работа..

martin@ecars.bg
    Keymaster

Със сигурност ще има зарядни станции с Менекес портове в България, просто е въпрос на време. Засега трябва да зареждаш с кабела на колата с шуко щепсела, чиято контролна кутия служи за проверка на тока, който се подава към колата. Нуждата от тази контролна кутия отпада, когато има зарядно устройство (станция) с Менекес порт, защото контролерът е в самото устройство.

В новия Ви сайтлокатор ще обхванете ли всички популярни стандарти? Или ще е строго профилиран.
    По на запад от нас изскачат един куп карти, не винаги са удобни. Да вземем CCS/Combo map, Chademo, Tesla и те напират.
    А на потребителя му трябва “просто ток”

martin@ecars.bg
    Keymaster

Много точно го закова с това “на потребителя му трябва просто ток”!

Ще ги има всичките куплунги и щепсели в новия сайт с иконки и указания, но ще трябва още да почакаме да се обяви официален стандарт – би трябвало да е 7-пиновия Менекес (такъв е и куплунга на Tesla Model S за Европа).

Случайно попаднах на ev-box.com, според тях в София вече има действаща бърза зарядна станция АС 22kW

Случайно попаднах на ev-box.com, според тях в София вече има действаща бърза зарядна станция АС 22kW

martin@ecars.bg
    Keymaster

Ааа, това е на Риск Инженеринг в Бъкстон – тя е отдавна, но така и не отидох да я видя. Хайде ето повод да го направя и ще пиша.

Здравейте,
    Бих искал да попитам, знаете ли какви ще са зарядните станции(Chademo?, кВ?, конектор?), които се очаква да сe пуснат следващата година и къде ще са?

martin@ecars.bg
    Keymaster

ChadeMo едва ли, но не е изключено все пак. Кога и къде ще има засега не можем да кажем за съжаление, защото няма заформило си инсталиране на бързи зарядни, ако за бързи питаш.

Но нещата ще се променят, затова е темата да я допълваме, а и нали работим по собствен сайт – заряден локатор – на него ще има всички станции и места за зареждане и всеки ще може да добавя обект. Вървим натам и се надявам до края на годината да заработи, да започнем да го пълним и да има информация за бързи зарядни.

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 45 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.