- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
April 23, 2015 at 8:19 am #33059Илиян ЗвездоброевMember
earendil, огромно БРАВО за това, че “просвиирваш” инфраструктурата и се бориш срещу безхаберието и наглостта. Аз съм виждал по затънтени кътчета на Бъллгария, места с табели за евро финансиране по рализчни програми, 2004-2005-2006, построена е някаква инфраструктура – паркинг, тоалетна, малка адм. сграда…. а днес всичко това е изоставено, не работи, руши се. И при мен винаги е възниквал въпроса след като се намерят пари и воля да се направи нещо хубаво, какво правим след това?
Отделно много ме дразни тая логика “Що да не паркираме на местата за инвалиди и електромобили, и без това по цял ден седят празни, а места за паркиране няма”. Дивотия! Аз може да паркирам на другия край на квартала, или в най-отдалечената точка на мол-а, но никога не бих си позволил подобно нещо. Или поне да си оставят телефоните.
Тези хора май не разбират, че зарядната станция за електромобила е като бензиностанцията за автомобила – представих си кола която цял ден не мръдва от бензиноколонката..,April 23, 2015 at 2:57 pm #33065Петър СтойчевMemberТо е чак смешно, как отсреща има огромен просторен паркинг към метрото.. а всички се бутат да спрат на тротоарите пред МИЕЦ 🙂
Като ми отпадна варианта за зареждането просто си врътнах и си слязах долу.
April 23, 2015 at 3:39 pm #33070Teodor IvanovMemberНека и аз малко се включа по темата.
Уточнявам за станцията пред Интер Експо Център. Съоръжението е изградено от Консорциум Зелена Енергия като има частично финансиране по програма на Глобалния Екологичен Фонд (един от последните финансирани проекти преди оттеглянето им от страната). Ние от А1 Лимитед бяхме изпълнители. Идеята на станцията е чисто демонстрационна, проекта приключи миналата година. Станцията не е демонтирана поради желанието на всички ни да има още една точка на постната карта на станции. Тук искам да вмъкна една скоба и да спомена, че самото намиране на терен отне повече от година, първоначалната идея беше за локация в централната част на града, но така и не се намери общински служител, който да отреди 2 парко места за поставяне.
Интер Експо Център бяха така добри да ни подкрепят и съдействат за да се реализира проекта на терен в близост до изложбените зали.Относно чипа – такъв беше предоставен на ИЕЦ с цел улеснение на посетителите. Поради спецификите на локацията станцията се използва рядко, което е и една от предпоставките да не се намери чипа, също така охраната е от друга фирма.
Раздали сме няколко чипа на електромобилисти за да могат да си ползват станцията без да са зависими от ИЕЦ (все пак и те си имат работно време). Ако има други желаещи моля да се свържат с нас за да подготвим и за тях.
Относно паркирането, както с повечето неща си трябва време за да се научат шофьорите къде може и къде не може да се спира, всички знаем за стотиците снимки на неправомерно паркирани автомобили по местата за инвалиди в молове и т.н.И за завършек – станцията, форума, блога, локатора – това са все проекти на едни хора с амбиция да се направи нещо хубаво и полезно. За съжаление ние нямаме щастието да сме Тесла и да получим едни удобни суми държавен грант, с който да гарантираме, че всичко ще се случва бързо и безпроблемно. Знаем какво има да се дооправя, заели сме се и се надяваме скоро да бъдете приятно изненадани. Междувременно се радваме да получаваме подобни критики, съвети и препоръки и сме винаги готови да поговорим с хора с идеи и възможности да ни подкрепят.
Хубав ден от нашия екип :cheer:
April 23, 2015 at 8:12 pm #33073Петър СтойчевMemberСърдечно благодаря 🙂
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.