Зарядни станции в БГ

• This topic is empty.
Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 815 total)
  • Author

Проблема е в цената и пробег на електромобилите на пазара към момента …

Ако има такива с икономически смисъл и приличен пробег да видиш как бързо ще разкостенее българина …

Да, и точно тук се връщаме на инфраструктурата според мен. Ако има по-начесто станции…

Да, да кажем има и кво правиш като са ти нужни 3-4-5 часа да заредиш на всеки 100 км

Хубаво е да има зарядни повече, но не е това изначалния проблем според мен …
    Не ти ли върши работа пробега за през деня и нощем да зареждаш е кофти да планираш постоянно кога и как да заредиш
    Става, но не е лесно и е затормозяващо …
    Правил съм го и определено е доста по различно от употребата на добрия стар ДВГ където за 2 мин си “догоре” …

martin@ecars.bg
    Keymaster

Станциите ми се вижда добре да са определени типове за съответни обекти. На паркинга на мола, например, може да е стандартно устройство, защото като си вътре за час, два, за това време можеш да заредиш за 20-30км пробег. Не е 200, 300, но за града бива.

Съответно покрай магистрала или на специализирана станция намирам за подходящи само бързите зарядни. Както върви развитието на технологията до 2(3) г. бързото зареждане може да спадне до 4-5 мин за половин батерия (с капацитет 30 кВтч), което вече става доста прилично.

Е, ок. Изначалния проблем е тази ефикасност. Но доколкото съм чел новите Тесла (а и други модели) работят върху този проблем от доста време. И времето за зареждане е паднало. А и знам, че има възможност в САЩ например да ти се смени цялата батерия за 5 мин и да продължиш с новата.

бързото зареждане може да спадне до 4-5 мин за половин батерия (с капацитет 30 кВтч)
    нау уи аре токинг както се казва на чист български
    ако и електромобилите станат пренебрежимо по-скъпи от ДВГ аналога,
    вече ще има със сигурност много клиенти и мераклий за карамЕЛ 😆

martin@ecars.bg
    Keymaster

Като каза КарамЕЛ, ето как върви работата (изцяло нов вариант) 😉

KaramEL.png

готино изглежда 🙂
    бързо да я довършиш!

martin@ecars.bg
    Keymaster

[quote=”k.i.” post=687]готино изглежда 🙂
    бързо да я довършиш![/quote]

Ъъъ мислех да те ангажиркам да я гледаме заедно по некое време тоя месец когат можеш, да пообсъдим някои нещица. Иначе за да не стане фал съм си дал срок края на март, че като си задавам “другата седмица” и много пъти пропусках :lol:. Сега вече платих за повече защита на eCars.bg, че от началото на 2014 атаки ли са чудо ли е, ботове мотовее све и ове – да спра малко със защитата да се занимавам, че да мина на блогове и на довършване на приложението пак :).

То като го пуснем КарамЕЛ ще има допитване който иска да си каже мнението, да подобрим нещата макс нали.

Не знаех за работата ти по този сайт КарамЕЛ. Готов съм и аз да помогна с каквото мога. Също така мога да изкажа и мнение по въпроса от гледна точка на потребител, а не на създател. Ако проявяваш интерес може да ползваш имейл ivanovofficeburgas@gmail.com Там мога да предоставя повече лична информация за връзка.

Не знаех за работата ти по този сайт КарамЕЛ. Готов съм и аз да помогна с каквото мога. Също така мога да изкажа и мнение по въпроса от гледна точка на потребител, а не на създател. Ако проявяваш интерес може да ползваш имейл ivanovofficeburgas@gmail.com Там мога да предоставя повече лична информация за връзка.

Междудругото и на мен ми е интересно за този сайт. От каква помощ имаш нужда, колега?

martin@ecars.bg
    Keymaster

😆 Цяла година вече го правя, версии чаках нови от програмисти, нам кво си – то беше идея да е част от eCars.bg, но реших да не ги мешам в крайна сметка и ще е отделен.

Благодаря за предложенията – ще се постарая скоро да има тестове версия да може да си кажете мнението!

Мога ли да публикувам тук инфо за зарядни станции, произвеждани от БГ фирма? Разбира се с нейно съгласие.

[quote=”mumojem” post=696]:lol: Цяла година вече го правя, версии чаках нови от програмисти, нам кво си – то беше идея да е част от eCars.bg, но реших да не ги мешам в крайна сметка и ще е отделен.

Благодаря за предложенията – ще се постарая скоро да има тестове версия да може да си кажете мнението![/quote]
    Дай тестовата, ако е готова, да я тестваме! :cheer:

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 815 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.