- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
August 29, 2017 at 10:05 pm #38107martin@ecars.bgKeymaster
[quote=”PETROV” post=3418]Благодаря на всички и специално на @bore и Митко.
Отдавна не е имало толкова интензивен и ПОЛЕЗЕН за мен разговор.
За съжаление не можах да се включа защото пътувах. Но имам да питам и да споделя… но по късно :-)[/quote]Чудесно, да – дискусийката се заформя – да разцъкваме 🙂
August 29, 2017 at 10:05 pm #38110martin@ecars.bgKeymaster[quote=”PETROV” post=3418]Благодаря на всички и специално на @bore и Митко.
Отдавна не е имало толкова интензивен и ПОЛЕЗЕН за мен разговор.
За съжаление не можах да се включа защото пътувах. Но имам да питам и да споделя… но по късно :-)[/quote]Чудесно, да – дискусийката се заформя – да разцъкваме 🙂
August 29, 2017 at 10:23 pm #38109Младен МарковMember[quote=”dkraev” post=3419]Присъединявам се към въпроса на @bore, тези станции от мрежата на El Drive всички ли са платени и поне платени ли са като излизат на цената на бензин/дизел почти?[/quote]
Да, всички са платени вече. Трябва да си извадиш направиш акаунт към тях и ще ти изпратят карта с която да зареждаш. Вкарваш си кредитна/дебитна карта в акаунта и като размахаш ElDrive картата пред зарядната станция директно те чарджи и на кредитната ти карта. Удобно е.
Цената не знам доколко можем да я коментираме, понеже нямаме кой знае каква алтернатива. Конкуренциятат винаги е добра, защото регулира цените, но в момента няма кой знае каква. Сега с Газпром ще се появят още едни платени станции, говори се че и Шел ще пуснат.
Най-вероятно цените ще са подобни за еквивалентен пробег на бензин/дизел.
August 29, 2017 at 10:23 pm #38114Младен МарковMember[quote=”dkraev” post=3419]Присъединявам се към въпроса на @bore, тези станции от мрежата на El Drive всички ли са платени и поне платени ли са като излизат на цената на бензин/дизел почти?[/quote]
Да, всички са платени вече. Трябва да си извадиш направиш акаунт към тях и ще ти изпратят карта с която да зареждаш. Вкарваш си кредитна/дебитна карта в акаунта и като размахаш ElDrive картата пред зарядната станция директно те чарджи и на кредитната ти карта. Удобно е.
Цената не знам доколко можем да я коментираме, понеже нямаме кой знае каква алтернатива. Конкуренциятат винаги е добра, защото регулира цените, но в момента няма кой знае каква. Сега с Газпром ще се появят още едни платени станции, говори се че и Шел ще пуснат.
Най-вероятно цените ще са подобни за еквивалентен пробег на бензин/дизел.
August 29, 2017 at 11:42 pm #38111AnonymousGuestЗдравейте,
Преди време имах случка в Залцбург, трябваше да заредя но нямах карта. Поседях 40-50 минути до една колонка , мина един австриец с една електричка и попита дали имам проблем. Когато разбра, че нямам нужната карта извади неговата и ми пусна зарадя . Попитах го колко струва за да му платя. Думите му бяха ОСЕМ евро за цяло зареждане и ми отказа парите.
Просто да помогне, на всеки може да се случи.
Сега се чудя за тези 72 ст.Kw/h.August 29, 2017 at 11:42 pm #38116AnonymousGuestЗдравейте,
Преди време имах случка в Залцбург, трябваше да заредя но нямах карта. Поседях 40-50 минути до една колонка , мина един австриец с една електричка и попита дали имам проблем. Когато разбра, че нямам нужната карта извади неговата и ми пусна зарадя . Попитах го колко струва за да му платя. Думите му бяха ОСЕМ евро за цяло зареждане и ми отказа парите.
Просто да помогне, на всеки може да се случи.
Сега се чудя за тези 72 ст.Kw/h.August 30, 2017 at 10:47 am #38115DimitarMemberВсичко е до математика, а не съм правил още сметка, но в Австрия/Германия има много различни цени на киловат/час или на минута. Не е евтино, но както и при Суперчарджъра е винаги по-евтино от бензин/дизел, пък при ЕлДрайв – не. Но @cokey е напълно прав. Всичко е в конкуренцията и е хубаво, че изобщо има такава алтернатива.
Дано и в България има повече опции скоро.
August 30, 2017 at 10:47 am #38121DimitarMemberВсичко е до математика, а не съм правил още сметка, но в Австрия/Германия има много различни цени на киловат/час или на минута. Не е евтино, но както и при Суперчарджъра е винаги по-евтино от бензин/дизел, пък при ЕлДрайв – не. Но @cokey е напълно прав. Всичко е в конкуренцията и е хубаво, че изобщо има такава алтернатива.
Дано и в България има повече опции скоро.
August 30, 2017 at 10:49 am #38119martin@ecars.bgKeymasterЧасовникът до алтернативата цъка 😉
August 30, 2017 at 10:49 am #38122martin@ecars.bgKeymasterЧасовникът до алтернативата цъка 😉
August 30, 2017 at 6:19 pm #38123Младен МарковMemberХм, ти коя алтернатива визираш? 😉
August 30, 2017 at 6:19 pm #38126Младен МарковMemberХм, ти коя алтернатива визираш? 😉
August 30, 2017 at 6:30 pm #38125martin@ecars.bgKeymasterЩе ме бият, ако кажа сега 🙂
August 30, 2017 at 6:30 pm #38128martin@ecars.bgKeymasterЩе ме бият, ако кажа сега 🙂
August 30, 2017 at 6:41 pm #38127Младен МарковMemberИма вариант да те бият и ако не кажеш 🙂 🙂
Поне за кога е настроена алармата на часовника може ли се казва? -
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.