Измерване на Twizy зареждането с енергомер?

• This topic is empty.
Viewing 7 posts - 31 through 37 (of 37 total)
  • Author

Имам и снимка, забравих да я публикувам преди малко.
    WP_20140403_07_00_31_Pro.jpg

Добре съм, благодаря!
    В момента тествам зареждане с помощта на удължител. За да са съпоставими резултатите направих два абсолютно еднакви удължителя, от еднакъв кабел, с еднакви щепсели и контакти, с дължина 10 м и 25 м. Резултатите са изненадващи за мен, но ще ги пусна след като ги повторя за да съм убеден в достоверността им. Ще се изненадате и вие, убеден съм. Скоро!

Иха и на мен ми стана супер интересно! С нетърпение чакам информацията от зареждането през удължителите!
    И аз ползвам нощната тарифа – всичко у нас е с отложен старт – пералня , миялна 🙂
    Колкото до зареждането с таймер, навремето като тийнеджър ползвах такъв да си зареждам батериите, защото
    зарядното не спираше само като са готови 🙂 След това го подарих на един колега, който си беше направил няква сложна система на бойлера, част от която включваше да му се пуска бойлера малко преди да стане за да е топъл за сутрешния душ 😆

Поздрави и благодаря за споделянето! Успех!

П.С. – сайта се скапа съвсем. Всички DNS сървъри ми казват изведнъж, че тоя домейн ecars.bg го няма !? Накарах го да ми се отвори като си добавих ръчен резолв към IP адреса на доставчика, но предполагам, че другите още не го виждат?

Ще споделя с вас, дано не ми се смеете…
    Купих още два таймера, единия ще го сложа на бойлера, така че да може да се включва само на нощна тарифа. Другия е за парковото осветление в комплекса, в който живея. Таймера ще се комбинира със сензори за светлина и движение, за да може лампите да работят само в определено време и само при движение. Колегата спомена по-горе за бойлер, и реших да ви кажа. B)

ми ти после ще сложиш и фотоволтаици…
    А до колкото разбрах последното в тази мода е бойлер с двоен нагревател – един от мрежата и един от фотоволтаика.
    Изпитанията са минали и от скоро Елдом ще почнат да го предлагат на пазара (дано не се сметне за реклама – не работя там 😉 )

martin@ecars.bg
    Keymaster

Ааа няма грижи, даже е полезно инфо :cheer:

По въпроса с фотоволтаиците – имам разработен проект за захранване на цялото ми жилище от слънчева и вятърна енергия. Направи ми го Теодор от А1 Еко от Исперих. Събирам пари и скоро ще вържа всички общи части на комплекса ни и на моята къща. А ЕВН ще останат само резервна мощност, системата е проектирана с батерии за нощно захранване. Доста е интересна, предвидено е над 20 % от енергията да идва от вятъра, все пак живея на брега на морето и духа доста често. Проучвам въпроса за поставяне на двупосочен електромер. Ако ЕВН се съгласят, а по закон са длъжни, ще ми отпаднат батериите, а с това и около 1/3 от цената на системата. Денем върти електромера в едната посока и подавам ток, нощем си дърпам от мрежата.
    Караваната също е измислена, но там е по-сложно. Батериите са доста тежки и решихме да сложим литиеви, въпреки по-високата цена.
    PS. Не му е много мястото на този пост тук, може администратора да го премести ако реши.

martin@ecars.bg
    Keymaster

Ох, с тези местеници, по-добре да не го пипам, че нещо от местеното се повреждат темите. Нека седи, пък ние ще продължаваме да си говорим за Туизи тук. За този проект и всякакви такива ще видя какво имаме като раздел или категория, ако не ще създадем, защото това тепърва започва да се развива с ВЕИ енергията.

Viewing 7 posts - 31 through 37 (of 37 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.