Какво мислите за Bolt-a?

• This topic is empty.
Viewing 9 posts - 16 through 24 (of 24 total)
  • Author
    martin@ecars.bg
    Keymaster

Засега го пиша за мен малко съмнително това с опела в теста на англичаните – в щатите няколко теста за 380 км и 30 остатък, а в Европа 417 км и 80 км остатък… Очакваме още тестове.

Caranddriver сайта говорят за изминати 238мили и оставащи 34 мили. Друг сайт казват минати 240мили оставащи 25мили. Така ,че 400 км ще се минават спокойно. При икономична езда може да се стигне до 420-430 км. Но първите тестове на Амперата ще са интересни.

Дааам, вече личи първия от проблемите на тази кола.. хората масово казват “амперата”, вместо Ампера-е. Това е чиста маркетинг катастрофа.
    Втория проблем от моя гледна точка е екстериора.. с тези показатели и цена имаше всички шансове да е сериозен тесла 3 конкурент.. но са я направили да прилича на econo-box.

Не ме разбирайте грешно.. интериора е ОК, таблото е също много добре.., а показателите (drivetrain-a) са чудесни…. но не се виждам в нея.. бих я взел за майка си.. не за себе си..

Шеви Болт(Опел Ампера Е) изминава 300-340 мили с едно зареждане на батерията:

martin@ecars.bg
    Keymaster

Точно гледам видеото на Бьорн за 470 км с едно зареждане. Доста впечатляващ (нисък) разход. Вярно – супер подходящо време (и вероятно терен) в Южна Корея, но все си е над 450 км с един заряд, което е мега повече от първите електро коли, които в подобни условия правят до 190 км.

chevy-bolt-razhod.jpg

martin@ecars.bg
    Keymaster

Ето и самото видео

[video width=960 height=540 type=youtube]d57UmDNYOuc[/video]

martin@ecars.bg
    Keymaster

Ето го и финалния резултат от това каране в много подходящи условия и мисля с не повече от 105 км/ч на магистрала при това само веднъж след проба на ускорението.

bolt-470-km.jpg

Всъщност дори не са най-подходящите условия.. Температурата варира около 10-12 градуса и дори втората сутрин е 6-7 градуса и са с якета.

Забелязал съм на моята ампера, че пробегът рязко се подобрява при 15+ градуса. Дори да не ползвам никакво парно в момента минавам 67-68 км (при темп около 10-12 градуса. Мине ли 15, пробегът скача на 80 км.

Така, че от Ампера-е със сигурност могат да се очакват 500 км при каране с 90 км/ч при подходяща температура.

Скоро ще ни трябва и тема за Ампера-е

Viewing 9 posts - 16 through 24 (of 24 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.