- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
January 30, 2015 at 2:04 pm #32463martin@ecars.bgKeymaster
Засега е известно, че първоначално Tesla смята да изгради такива по коридора до Истанбул.
Нямам идея кога планират вътрешно покритие на страната, но приемат предложения, затова да ги правим!
Моля собствениците на Tesla Model S в България и всички заинтересовани да се включат с обсъждане, С ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА КОНКРЕТНИ ОБЕКТИ.
Изискванията за местата са:
- На магистрала или до 2 км / 5 минути разстояние
- 24ч достъп
- Да има кафе/напитки/тоалетна
- По възможност да е достъпно и от двете посоки *
* Целта е да по възможност да се прави обект само от едната страна на магистрала, достъпен при идване и от другата посока чрез разклонение/подлез/детелина.
Идеалните обекти разбира се са бензиностанциите – на много такива из Европа вече има монтирани Tesla зарядни.
Засега съм предложил Хепи/Шел на Тракия преди/след Пловдив. Втората станция по идеята им за коридор до Истанбул нямам идея дали ще е около Свиленград или Одрин, или даже малко по-натам при разклона за Къркларели/Малко Търново. Последното ми се вижда най-добре за хора, които ще пътуват от СИ България или Бургас през Малко Търново до Истанбул.
Проблемът при Хепи/Шел предложението (и повечето ни обекти в България) е, че са от двете страни, а Tesla предпочита да прави станция от едната страна където има детелина. Отговориха ми, че естествено ще се съобразяват с обстановката пък ако се намерят места от едната страна, достъпни ако идваш и от другата посока, чудесно. При тези Хепи/Шел обекти все пак става, защото ако само в посока Бургас от обратната страна може да се завърти няколко км и после още два да се върнеш в посока София (или обратно).
Пример за такъв обект достъпен и от двете посоки е бензиностанцията на Лукойл в посока Граф Игнатиево – съвсем близо до магистралата. Но е малка, без подходящо кафе и без място на паркинга.
Друга подходяща е ОМВ Оризово, точно по средата между Бургас и София и точно преди разклона за магистрала Марица, което покрива изискването да е по маршрута към Истанбул. Но няма влизане на нея ако идваш от Бургас и няма никакви детелини или разклони на доста километри поне по моя проверка.
За предложения директно към Tesla > http://teslafactory.wufoo.com/forms/supercharging
January 30, 2015 at 5:26 pm #32467martin@ecars.bgKeymasterЗа да документирам нещата и да са по-лесни за виждане, към 30 януари 2015 съм направил 3 предложения:
[b]1. Хепи/Шел на Тракия до Пловдив
2. ОМВ Оризово
3. Макдоналдс Велико Търново[/b]ОМВ Оризово в документ приложен към комуникация със Supercharger екипа, другите две места чрез линка в предния коментар.
January 30, 2015 at 10:23 pm #32472Методи МариновMemberНа Ихтиман.Има паркинг.Електричество,Бензиностанция. Голям търговски център и се намира между София и Пловдив.
February 1, 2015 at 8:26 pm #32480Петър СтойчевMemberМного е близо до София (приемаме София за отправна точка, от където се тръгва с пълна батерия). Дори и в САЩ не са толкова близо..
При една на Пловдив или Оризово (Пловдив е по-оптимално тъй като има възможност за хапване докато чака човек), следващата трябва да е чак към Ямбол (за да кара човек с нормална магистрална скорост.. иначе и от ПЛД до Бургас се стига, но с икономии..February 1, 2015 at 9:09 pm #32485martin@ecars.bgKeymaster[quote=”earendil” post=1671]Много е близо до София (приемаме София за отправна точка, от където се тръгва с пълна батерия). Дори и в САЩ не са толкова близо..
При една на Пловдив или Оризово (Пловдив е по-оптимално тъй като има възможност за хапване докато чака човек), следващата трябва да е чак към Ямбол (за да кара човек с нормална магистрална скорост.. иначе и от ПЛД до Бургас се стига, но с икономии..[/quote]Това донякъде мога да го потвърдя след като собственик на Model S ми е споделял за “стигане до Сливен” с бързо каране. Та, от Пловдив до Бургас може да е малко на мускули, но по-скоро с бързо каране, отколкото с икономии. За 245 км говорим все пак, но остава някой от S-хората да потвърди. Засечен резултат имам от германски тест: 370 км изминати със средна скорост 108 км/ч.
Инак Ихтиман е супер мястото, но на истина е близо до София.
February 6, 2015 at 12:25 pm #32516КонстантинMemberИхтиман е твърде близо …
Като тръгна да пътувам за мен поне и Пловдив е рано за първа спирка.
Ако се прибирам мина ли Пловдив го броя, че почти съм се прибрал …
Ихтиман си е в София направо по тая “логика” :cheer:Ако не можеш да стигнеш до или от Пловдив до София без спиране колата изобщо не е за дълъг път …
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.