• This topic is empty.
Viewing 2 posts - 76 through 77 (of 77 total)
  • Author

[quote=”the_mouse” post=1544]
    от статистиките, които си постнал по-рано: ако караш извън града отвъд ел пробега какъв разход постига? Да кажем при средно натоварване (не както примерно когато си ходил до Австрия, където е имало много изкачвания).

@petko_voyvoda
    , ще видя какво мога да науча когато се видя с тях. 😉 Ти с кой шоурум имаш уговорка?[/quote]

Надявам се да мога да отменя earendil за въпроса ти, ще използвам негови данни:

Накратко за нещата, които повечето хора ги интересуват:

1. ЕЛ. пробег – без проблем 65-70 км извънградско с около 90 км/ч. Използването на парно и климатик разбира се може да свие този пробег.
    2. Разход на бензин (реален). София – Несебър по магистрала с круиз на 135 км/ч – 6.8 л/100 (без да ползвам батерията).

Предимствата на амперата са в близките ежедневни пътувания. Ве пак аз като съм си в района не горя нито капка бензин. На дълъг път Амперата трябва да се справя с тежката задача да дърпа 1.8 т. кола+батерии с 1.4 двигател. Така че е нормално при високи скорости да е така.

А иначе аз по-скоро се пошегувах да питаш Дженеръс за моя тестдрайв – имах предвид, че мина половин година, откакто контактувахме с тях. И или нямат колата в наличност, или не я дават за тестдрайв, или не обръщат внимание на потенциални клиенти, които са имали интерес към колата, или всичко изброено. Или нито една от изброените причини 😆

Дам, както вече съм писал от Април до Октомври спокойно се минават 70 км с една батерия с извънградско около 90 км/ч. – 100 км/ч
    При спазване на някои техники съм минавал и 83 км (пак без да се влача съвсем).
    Ниските температури влияят на пробега дори да не се ползва парно.. просто предполагам електролита на батерията се държи по-различно.. сега минавам по 60-67 км без парно и докъм 50 с парно. Пак зависи. дали си я подгрявам предварително и т.н.

Извънградско (без магистрала между 5 и 6 /100 със 100-120 км/ч. (винаги на двигател си карам по-бързо 🙂 ). На магистрала със 130-140 до 7/100.

Що се отнася до престилката – стърже си редовно, но не ми пречи.. тя е от гума и не се поврежда. Може да се поръча по-къса такава или изобщо да се махне без проблем.

Viewing 2 posts - 76 through 77 (of 77 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.