- This topic is empty.
-
AuthorPosts
-
November 4, 2014 at 2:05 am #31400the_Member
[quote=”earendil” post=1541]Интересно,
това предполагам не е Дженеръс Ауто?
При мен в договора изрично пише 2 години гаранция.[/quote]Не знам брошурата я взех от тук: http://www.opel.bg/tools/pricelists.html?x-caller=VC Това не се отнася конкретно за Дженеръс Ауто, но би трябвало при тях да са същите условия.
А нещо друго: Това случва ли ти се? И всъщност възможно ли е за българските условия да се махне тази част от “престилката”?
И още нещо: от статистиките, които си постнал по-рано: ако караш извън града отвъд ел пробега какъв разход постига? Да кажем при средно натоварване (не както примерно когато си ходил до Австрия, където е имало много изкачвания).
@petko_voyvoda, ще видя какво мога да науча когато се видя с тях. 😉 Ти с кой шоурум имаш уговорка?November 4, 2014 at 11:53 am #31412[quote=”the_mouse” post=1544]
от статистиките, които си постнал по-рано: ако караш извън града отвъд ел пробега какъв разход постига? Да кажем при средно натоварване (не както примерно когато си ходил до Австрия, където е имало много изкачвания).
@petko_voyvoda, ще видя какво мога да науча когато се видя с тях. 😉 Ти с кой шоурум имаш уговорка?[/quote]Надявам се да мога да отменя earendil за въпроса ти, ще използвам негови данни:
Накратко за нещата, които повечето хора ги интересуват:
1. ЕЛ. пробег – без проблем 65-70 км извънградско с около 90 км/ч. Използването на парно и климатик разбира се може да свие този пробег.
2. Разход на бензин (реален). София – Несебър по магистрала с круиз на 135 км/ч – 6.8 л/100 (без да ползвам батерията).Предимствата на амперата са в близките ежедневни пътувания. Ве пак аз като съм си в района не горя нито капка бензин. На дълъг път Амперата трябва да се справя с тежката задача да дърпа 1.8 т. кола+батерии с 1.4 двигател. Така че е нормално при високи скорости да е така.
А иначе аз по-скоро се пошегувах да питаш Дженеръс за моя тестдрайв – имах предвид, че мина половин година, откакто контактувахме с тях. И или нямат колата в наличност, или не я дават за тестдрайв, или не обръщат внимание на потенциални клиенти, които са имали интерес към колата, или всичко изброено. Или нито една от изброените причини 😆
November 4, 2014 at 4:14 pm #31424Петър СтойчевMemberДам, както вече съм писал от Април до Октомври спокойно се минават 70 км с една батерия с извънградско около 90 км/ч. – 100 км/ч
При спазване на някои техники съм минавал и 83 км (пак без да се влача съвсем).
Ниските температури влияят на пробега дори да не се ползва парно.. просто предполагам електролита на батерията се държи по-различно.. сега минавам по 60-67 км без парно и докъм 50 с парно. Пак зависи. дали си я подгрявам предварително и т.н.Извънградско (без магистрала между 5 и 6 /100 със 100-120 км/ч. (винаги на двигател си карам по-бързо 🙂 ). На магистрала със 130-140 до 7/100.
Що се отнася до престилката – стърже си редовно, но не ми пречи.. тя е от гума и не се поврежда. Може да се поръча по-къса такава или изобщо да се махне без проблем.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.